Vištienos kukulių sriuba

  • Gaminimas 40min
  • Vidutinis
Vištienos kukulių sriuba

Ingredientai

Ingredientai

  • vištienos faršas
     130 g
  • druska
      pagal skonį
  • smulkintas muskatas
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • kiaušinio baltymas
     1 vnt.
  • grietinė
     2 šaukštas (-ai)
  • sultinys
     1.5 l
  • morkos
     2 vnt.
  • pievagrybiai
     5 vnt.
  • kukurūzai
     120 g
  • žirneliai
     120 g
  • makaronai
     50 g
  • krapai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Į smulkintuvą sudėkite vištienos faršą, druską, muskatą, kiaušinio baltymą ir grietinę. Viską sutrinkite iki vientisos masės ir įdėkite į šaldytuvą.

Kol faršo masė šąla šaldytuve į 1,5 litrą verdančio sultinio sudėkite pjaustytas morkas, pievagrybius, kukurūzus ir žirnelius. Viską pavirkite.

Iš šaldytuvo ištraukite paruoštą faršo masę ir iš jos formuokite kukulius. Kadangi iš masės gali būti sunku rankomis formuoti kukulius į pagalba pasitelkite du arbatinius šaukštelius ir su jais bandykite formuoti kukulius. Juos dėkite tiesiai į sultinį su daržovėmis.

Tada suberkite makaronus ir virkite dar 10 min.

Patiekdami sriubą galite pagardinti krapais.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis

Vištienos sriuba

1h 30min • Lengvas