Vištienos ir lęšių troškinys su imbieru ir kardamonu

  • Paruošimas 15min ,  Gaminimas 30min
  • Vidutinis

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • svogūnai
     2 vnt.
  • česnako
     2 skiltelė (-ės)
  • žalioji aitrioji paprika
     1 vnt.
  • tarkuoto šviežio imbiero
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • vištienos filė
     600 g
  • alyvuogių aliejaus
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • kmynų
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • ciberžolių
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • maltos kalendros
     2 arbat. šaukštelis (-iai)
  • malto kardamono
     0.5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • druskos ir pipirų
      pagal skonį
  • džiovintų raudonųjų lęšių
     200 ml
  • pakuotė susmulkintų pomidorų
     400 g
  • vištienos sultinio (vanduo ir kubelis arba koncentruotas sultinys)
     400 ml
  • natūralaus jogurto
     200 ml

Patiekti su:

  • naan duonos
     260 g
  • petražolių
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nulupkite svogūną ir česnaką. Supjaustykite svogūnus griežinėliais ir susmulkinkite česnaką.

Perpjaukite aitriąją papriką perpus, išimkite sėklas ir supjaustykite ją. Nuskuskite ir sutarkuokite imbierą.

Apkepkite vištieną aliejuje ir sudėkite ją ant lėkštės. Į keptuvę sudėkite svogūną, česnaką ir aitriąją papriką ir apkepkite tol, kol svogūnas suminkštės. Pridėkite prieskonius ir kepkite dar 1 minutę.

Sudėkite lęšius, susmulkintus pomidorus ir sultinį. Sudėkite vištieną atgal ir palikite virti tol, kol jos vidinė temperatūra pasieks 72°C, apytiksliai 20 minučių. Apverskite filė gabaliukus kelis kartus virimo metu.

Sudėkite vištieną ant lėkštės. Pridėkite jogurto ir sumaišykite, užvirinkite ir sudėkite vištieną atgal.

Patiekti su: Patiekite troškinį su duona ir petražolėmis.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.