Vištienos ir lęšių troškinys su imbieru ir kardamonu

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Vištienos ir lęšių troškinys su imbieru ir kardamonu

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • svogūnas
     2 vnt.
  • česnakas
     1 vnt.
  • žalioji aitrioji paprika
     1 vnt.
  • tarkuotas šviežias imbieras
     2 šaukštas (-ai)
  • viščiukų broiler. filė
     600 g
  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • kmynai
     2 šaukštas (-ai)
  • ciberžolė
     1 šaukštelis (-iai)
  • malta kalendra
     2 šaukštelis (-iai)
  • malti kardamonai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • druska ir pipirai
      pagal skonį
  • Raudonieji lęšiai
     200 g
  • pomidorai
     400 g
  • vištienos sultinys (vanduo ir kubelis arba koncentruotas sultinys)
      400 ml.
  • natūralus jogurtas
      200 ml.

Patiekti su:

  • naan duona
     260 g
  • petražolės
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nulupkite svogūną ir česnaką (2 skilteles). Supjaustykite svogūnus griežinėliais ir susmulkinkite česnaką.

Perpjaukite aitriąją papriką perpus, išimkite sėklas ir supjaustykite ją. Nuskuskite ir sutarkuokite imbierą.

Apkepkite vištieną aliejuje ir sudėkite ją ant lėkštės. Į keptuvę sudėkite svogūną, česnaką ir aitriąją papriką ir apkepkite tol, kol svogūnas suminkštės. Pridėkite prieskonius ir kepkite dar 1 minutę.

Sudėkite lęšius, susmulkintus pomidorus ir sultinį. Sudėkite vištieną atgal ir palikite virti tol, kol jos vidinė temperatūra pasieks 72°C, apytiksliai 20 minučių. Apverskite filė gabaliukus kelis kartus virimo metu.

Sudėkite vištieną ant lėkštės. Pridėkite jogurto ir sumaišykite, užvirinkite ir sudėkite vištieną atgal.

Patiekti su: Patiekite troškinį su duona ir petražolėmis.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis

Lipnūs sparneliai

25min • Lengvas