Vištienos ir daržovių „wok“

  • Paruošimas 15min ,  Gaminimas 15min
  • Vidutinis

Ingredientai

Ingredientai

  • česnakas
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • imbieras
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • citrinžolė
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • rudasis cukrus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • žaliųjų citrinų sultys
     1 vnt.
  • soja
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • čili padažas
     150 g
  • kalendra
      sauja (-os)
  • "Ghee" sviestas
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • kiaušinis
     1 vnt.
  • vištienos filė
     250 g
  • pievagrybiai
     5 vnt.
  • paprika
     1 vnt.
  • cukriniai žirneliai
     50 g
  • "Jasmin" ryžiai
     1 pakuotė (-ės)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Indelyje sumaišykite susmulkintus česnaką, imbierą ir citrinžolę. Suberkite rudąjį cukrų, supilkite žaliųjų citrinų sultis, soją ir čili padažą. Įdėkite kalendros lapelius ir viską gerai išmaišykite. Kol kas atidėkite paruoštą padažą į šalį.

„Jasmin“ ryžius kelis kartus perplauti ir išvirti pagal ant pakuotės nurodytas instrukcijas.

Pasiruoškite ingredientus kepimui. Supjaustykite kubeliais vištienos filė, į keturias dalis supjaustykite pievagrybius, susmulkinkite papriką ir žirnelius.

Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite „Ghee“ sviestą. Įmuškite vieną kiaušinį, mentele maišant stengtis, kad kiaušinis „iširtų“ iš vientiso kepinio į trupinius.

Sudėkite vištienos filė į keptuvę su kiaušiniu. Šiek tiek pakepus iš eilės dėkite pievagrybius, paprikas ir cukrinius žirnius. Po kiekvieno ingrediento šiek tiek pakepkite. Sudėkite paruoštą prieskonių padažą. Suberkite išvirtus ryžius. Viską išmaišykite ir viskas. Galite patiekiant apšlakstyti žaliųjų citrinų sultimis.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!