Vištiena su perliniu kuskusu ir apelsinais

  • Gaminimas 1h
  • Lengvas
Vištiena su perliniu kuskusu ir apelsinais

Ingredientai

Ingredientai:

  • anakardžių riešutai
     50 g
  • panko džiūvėsėliai
     50 g
  • kiaušiniai
     2 vnt.
  • vištienos vidinė filė
     250 g
  • perlinis kuskusas
     100 g
  • mėtų lapeliai
      keletas
  • apelsinai
     3 vnt.
  • gražgarstės
     20 g
  • mažieji špinatai
     20 g
  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Riešutus smulkiai sukapokite ir sumaišykite su panko džiūvėsėliais. 

Kitame dubenėlyje išplakite kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų. 

Merkite po vieną paukštienos gabaliuką į kiaušinių plakinį, tada apvoliokite anakardžių bei džiūvėsėlių mišinyje ir dėkite į kepimo skardą. Tai pakartokite su visais mėsos gabaliukais. Vištieną kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 15 min.

Perlinį kuskusą išvirkite pagal ant pakuotės nurodytą instrukciją. Įmaišykite kapotų mėtų ir atidėkite į šalį. 

 Apelsinus nulupkite ir supjaustykite plonais žiedeliais. Juos dideliame dubenyje išmaišykite su gražgarstėmis, kuskusu, špinatais, aliejumi, druska ir pipirais. Ant viršaus uždėkite keptą  vištieną.
 

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis

Lipnūs sparneliai

25min • Lengvas