Vištiena su bolivinėmis balandomis ir jogurto padažu

  • Paruošimas 15min ,  Gaminimas 15min
  • Vidutinis

Ingredientai

Ingredientai:

  • viščiukų broilerių vidinė filė
     200 g
  • bolivinės balandos sėklos
     100 g
  • alyvuogių aliejus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • graikiškas jogurtas
     100 g
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • krapai
     2 šakelė (-ės)
  • agurkas
     150 g
  • vyšniniai pomidorai
     50 g
  • paprika
     0,5 vnt.
  • romaninės salotos
     3 lapas (-ai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Vištienos filė apšlakstykite aliejumi, apibarstykite druska, pipirais ir kepkite keptuvėje vartydami 7–8 min. Atvėsinkite ir supjaustykite norimo dydžio kubeliais.

Bolivines balandas išvirkite pagal ant pakuotės nurodytą instrukciją ir atidėkite į šoną šiltai. 

Pagaminkite jogurto padažą. Į jogurtą suberkite susmulkintus česnakus ir krapus, 50 g tarkuoto agurko, druską, pipirus ir gerai išmaišę padėkite į šoną. 

Daržoves supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. 

 Į kiekvieną dubenėlį ar gilesnę lėkštę klokite salotų lapus. Ant jų gražiai sugrupuokite vištienos ir agurko kubelius, pomidoriukus, svogūnus ir bolivinių balandų košę. Ant viršaus užpilkite jogurto padažą ir patiekite.
 

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!