Vištiena su bolivinėmis balandomis ir jogurto padažu

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Vištiena su bolivinėmis balandomis ir jogurto padažu

Ingredientai

Ingredientai:

  • viščiukų broilerių vidinė filė
     200 g
  • bolivinė balanda
     100 g
  • alyvuogių aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • graikiškas jogurtas
     100 g
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • krapai
     2 vnt.
  • agurkas
     150 g
  • vyšniniai pomidorai
     50 g
  • paprika
     0.5 vnt.
  • romaninės salotos
     3 vnt.
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Vištienos filė apšlakstykite aliejumi, apibarstykite druska, pipirais ir kepkite keptuvėje vartydami 7–8 min. Atvėsinkite ir supjaustykite norimo dydžio kubeliais.

Bolivines balandas išvirkite pagal ant pakuotės nurodytą instrukciją ir atidėkite į šoną šiltai. 

Pagaminkite jogurto padažą. Į jogurtą suberkite susmulkintus česnakus ir krapus, 50 g tarkuoto agurko, druską, pipirus ir gerai išmaišę padėkite į šoną. 

Daržoves supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. 

 Į kiekvieną dubenėlį ar gilesnę lėkštę klokite salotų lapus. Ant jų gražiai sugrupuokite vištienos ir agurko kubelius, pomidoriukus, svogūnus ir bolivinių balandų košę. Ant viršaus užpilkite jogurto padažą ir patiekite.
 

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis

Vištienos sriuba

1h 30min • Lengvas

Lipnūs sparneliai

25min • Lengvas