Vištiena indiškai „Tikka Masala“

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 30min
  • Vidutinis

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • vištienos filė
     450 g
  • basmati ryžių RIMI
     250 g

Vištienos marinatui:

  • natūralaus jogurto
     1 stiklinė (-ės)
  • citrinos
     0.5 vnt.
  • ciberžolės miltelių
     0.5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • prieskonių mišinio „Garam masala“
     0.25 arbat. šaukštelis (-iai)
  • juodųjų pipirų
     1 žiupsnelis (-iai)
  • druskos
     1 žiupsnelis (-iai)

Tikka masalai:

  • aliejaus RIMI
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • sviesto RIMI
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • svogūno
     1 vnt.
  • tarkuoto imbiero
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • smulkinto česnako
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • malto kumino
     0.5 valg. šaukštas (-ai)
  • maltos kalendros
     0.5 valg. šaukštas (-ai)
  • pomidorų (be odeles, sukapotų)
     400 g
  • rudojo cukraus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • „Garam masala“
     0.25 arbat. šaukštelis (-iai)
  • grietinėlės
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • vandens
     1 stiklinė (-ės)
  • druskos ir juodųjų pipirų
     1 žiupsnelis (-iai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Visus marinato ingredientus, išskyrus jogurtą, sudėkite į vieną indą ir ištrinkite iki vientisos masės. Į masę supilkite jogurtą. Gerai išmaišykite. Sudėkite norimu dydžiu supjaustytus vištienos gabaliukus ir gerai išmaišykite. Leiskite pasistovėti per naktį.

Dideliame puode vidutiniškai įkaitinkite kartu aliejų ir sviestą. Sudėkite tarkuotą imbierą bei susmulkintą česnaką ir kepkite 1 min. ant vidutinės ugnies. Pridėkite maltų kalendų, kuminų, juodųjų pipirų. Pakepkite 20–30 sek. Pridėkite supjaustytą svogūną ir druską. Kepkite maišydami ant vidutinės ugnies kol svogūnai pagels. Pridėkite pomidorų (be odelės, sukapotų). Virkite, kol pomidorai suminkštės.

Sudėkite vištieną ir kepkite 3–4 min. Įdėkite prieskonių mišinio „Garam masala“, rudojo cukraus ir pakankamai vandens, kad apsemtų vištieną. Troškinkite uždengę apie 20  min. (kol padažas sutirštės). Įpilkite grietinėlę. Luktelkite kol viskas užvirs ir nukelkite nuo ugnies.

Pabarstykite pjaustyta kalenda ir patiekite su basmati ryžiais.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.