Viščiukų šlaunelės su provanso žolelėmis

  • Paruošimas 30min ,  Gaminimas 30min
  • Sudėtingas

Ingredientai

Ingredientai:

  • viščiukų broilerių šlaunelės
     1 kg

Marinatui:

  • baltasis sausas vynas
     250 g
  • alyvuogių aliejus
     5 valg. šaukštas (-ai)
  • Provanso žolelės
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • garstyčios
     3 valg. šaukštas (-ai)
  • česnakas
     3 skiltelė (-ės)
  • aitriųjų paprikų milteliai
     0,5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • druska
     1 arbat. šaukštelis (-iai)

Garnyrui:

  • cukinijos
     2 vnt.
  • baklažanas
     1 vnt.
  • aliejus
     3 valg. šaukštas (-ai)
  • citrina
     0,25 vnt.
  • Provanso žolelės
     1 arbat. šaukštelis (-iai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 5 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Dubenyje sumaišykite išvardytus produktus marinatui. Į marinatą sudėkite viščiukų broilerių šlauneles. Viščiukų šlaunelių mėsą įpjaukite keliose vietose, užpilkite marinato, pamaišykite ir padėkite šaltai mažiausiai 4–8 valandoms. 

Paruoškite grilį. Ant vidutinės kaitros dėkite marinuotas viščiukų šlauneles, kepkite uždengtas apie 30–35 minutes. Kepdami vieną kartą šlauneles apverskite.

Patiekite su keptomis ant grotelių daržovėmis, garnyrą galite paįvairinti bulvėmis, ryžiais arba kuskusu. Taip pat nepamirškite mėgstamų padažų.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!