Viščiukas, įdarytas miežiniais perliukais, su obuoliais

  • Paruošimas 20min ,  Gaminimas 1h 10min
  • Vidutinis

Ingredientai

Patiekalo ingredientai:

  • Šviežias viščiuko broileris
     1 vnt.
  • Raudonosios saldžiosios paprikos milteliai
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • Kvapnieji pipirai
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • Džiovinti arba susmulkinti švieži čiobreliai
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • Druska
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • Karis
     0,5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • Pipirai
     0,5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • Majonezas
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • Česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • Šviežias rozmarinas
     1 šakelė (-ės)

Įdaro ingredientai:

  • Miežiniai perliukų arba perlinės kruopos
     100 g
  • Svogūnas
     1 vnt.
  • Ghi sviestas
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • Druska ir pipirai
      pagal skonį

Papildomai:

  • Rūgšus obuoliai
     4 vnt.
  • Sviestas
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • Šviežios spanguolės
     4 valg. šaukštas (-ai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Česnako skilteles suspauskite, sumaišykite su likusiais prieskoniais ir majonezu, šiuo mišiniu ištrinkite viščiuką. Jį dėkite į dubenį ir palikite per naktį pastovėti šaldytuve.

Šiek tiek pasūdytame vandenyje išvirkite miežių perliukus, tačiau stebėkite, kad jie visiškai nesuminkštėtų, o būtų dar pakankamai kieti.

Nukoškite, sukrėskite gautą košę į dubenėlį

Svogūnus supjaustykite kubeliais ir apkepkite su sviestu.Sumaišykite dubenėlyje su kruopomis. Pabarstykite druska ir pipirais.

Obuolius perpjaukite pusiau, išskobkite sėklides.Į susidariusias duobutes dėkite spanguolių ir kiekvieną obuolio puselę pagardinkite šaukšteliu medaus.  

Karščiui atsparaus indo dugną patepkite aliejumi, guldykite įdarytą viščiuką, įpilkite 100 ml vandens. Uždenkite aliuminio folija

 Pašaukite į iki 170 ˚C įkaitintą orkaitę ir kepkite 50 minučių.

Tada nuimkite foliją, sudėkite šalia paruoštus obuolius ir kepkite dar apie 20–30 minučių.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.