Virtinukai su saldžiosiomis bulvėmis ir varške be laktozės

  • Paruošimas 20min ,  Gaminimas 40min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • Didelės saldžios bulvės (batatai)
     2 vnt.
  • Varškė be laktozės, 9 proc.
     180 g
  • Vidutinio dydžio kiaušiniai
     2 vnt.
  • Kvietiniai miltai
     200 g
  • Bulvių arba kukurūzų krakmolas
     1/2 valg. šaukšto (-ų)
  • Muskato riešutų milteliai
      žiupsnelio (-ių)
  • Druska ir pipirai
      pagal skonį
  • Sviestas be laktozės
     4 valg. šaukšto (-ų)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Saldžiąsias bulves nuplaukite, perpjaukite per pusę išilgai ir kepkite iki 180 ˚C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. 

Leiskite bulvei šiek tiek atvėsti, tada nulupkite. 

 Saldžiųjų bulvių minkštimą ir varškę suverskite į didelį dubenį (arba virtuvės kombainą) ir sutrinkite iki vientisos masės. 

 Masę sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, krakmolą, druską, pipirus ir muskato riešutų miltelius.

Viską gerai išmaišykite. Jei tešla per skysta, įberkite dar šiek tiek miltų. 

Rankomis suformuokite iš tešlos ritinį, supjaustykite jį įstrižai nedideliais gabaliukais. 

Paruoštus virtinukus sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį. 

Kai virtinukai iškils į paviršių, virkite juos dar apie 5 minutes.

Prieš patiekdami paskaninkite sviestu be laktozės.

Įvertink, kaip tau patiko receptas *::recipes.rated_title

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.