Vietnamietiškos lakštinių salotos su krevetėmis

  • Paruošimas 15min ,  Gaminimas 20min
  • Vidutinis

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • krevečių sūryme
     340 g
  • „stiklinių“ lakštinių
     200 g
  • geltonosios paprikos
     1 vnt.
  • cukrinių žirnelių su ankštimis
     150 g
  • svogūnų laiškų
     1 ryšulėlis (-iai)
  • salotos pak choy
     100 g
  • žaliosios citrinos
     1 vnt.
  • smulkiai tarkuoto šviežio imbiero
     1.5 valg. šaukštas (-ai)
  • rapsų aliejaus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • Sambal Oelekpadažo
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • šviesaus sojos padažo
     2.5 valg. šaukštas (-ai)
  • kalendros
     1 ryšulėlis (-iai)
  • druskos ir pipirų
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nupilkite sūrymą nuo krevečių ir leiskite jam nutekėti.

Išvirkite lakštinius pagal nurodymus ant pakuotės.

Iš paprikos išimkite sėklas. Supjaustykite papriką ir salotą pak choyšiaudeliais, cukrinius žirnelius su ankštimis į tris dalis, taip pat smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus.

Išspauskite žaliosios citrinos sultis. Kartu suplakite imbierą, žaliųjų citrinų sultis, rapsų aliejų, sambal oelek padažą ir soją dideliame dubenyje.

Lakštinius sudėkite  į padažą. Susmulkinkite kalendrą. Sumaišykite daržoves, krevetes ir kalendrą. Pagardinkite druska ir pipirais.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.