Vietnamietiškos lakštinių salotos su krevetėmis

  • Gaminimas 35min
  • Vidutinis
Vietnamietiškos lakštinių salotos su krevetėmis

Ingredientai

Ingredientai

  • krevetės sūryme
     340 g
  • „stikliniai“ lakštiniai
     200 g
  • geltonoji saldžioji paprika
     1 vnt.
  • cukriniai žirneliai su ankštimis
     150 g
  • svogūnų laiškai
      1 ryšulėlis
  • salotos pak choi
     100 g
  • žalioji citrina
     1 vnt.
  • smulkiai tarkuotas šviežias imbieras
     1.5 šaukštas (-ai)
  • rapsų aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • Sambal Oelek padažas
     1 šaukštelis (-iai)
  • šviesus sojų padažas
     2.5 šaukštas (-ai)
  • kalendra
      1 ryšulėlis
  • druska ir pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nupilkite sūrymą nuo krevečių ir leiskite jam nutekėti.

Išvirkite lakštinius pagal nurodymus ant pakuotės.

Iš paprikos išimkite sėklas. Supjaustykite papriką ir salotą pak choi šiaudeliais, cukrinius žirnelius su ankštimis į tris dalis, taip pat smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus.

Išspauskite žaliosios citrinos sultis. Kartu suplakite imbierą, žaliųjų citrinų sultis, rapsų aliejų, sambal oelek padažą ir soją dideliame dubenyje.

Lakštinius sudėkite į padažą. Susmulkinkite kalendrą. Sumaišykite daržoves, krevetes ir kalendrą. Pagardinkite druska ir pipirais.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Tuna melt sumuštinis

20min • Lengvas