Vietnamietiški pavasariniai suktinukai (spring rolls)

  • Paruošimas 35min ,  Gaminimas 15min
  • Vidutinis

Ingredientai

Ingredientai:

  • aliejus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • svogūnas
     0,5 vnt.
  • morka
     1 vnt.
  • tarkuotas imbieras
     0,5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • malta mėsa (kiauliena, jautiena),
     200 g
  • sojų padažas
     3 valg. šaukštas (-ai)
  • žuvų padažas
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • kapotos šviežios petražolės
     0,5 valg. šaukštas (-ai)
  • kapotos šviežios mėtos
     0,5 valg. šaukštas (-ai)
  • špinatai
     50 g
  • šitaki arba mun grybai
     100 g
  • ploni sojų ar ryžių makaronai
     100 g
  • ryžių popieriaus lapeliai
     20 vnt.
  • saldaus aitriųjų paprikų padažas
     100 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite supjaustytus svogūnus.

Suberkite tarkuotas morkas, smulkiai sukapotą imbierą, česnaką ir pakepkite dar ~ 1 min.

Suverskite mėsą ir maišydami pakepinkite dar 2 min.

Supilkite sojų ir žuvų padažus ir patroškinkite ½ min.

Viską sudėkite į gilų dubenį. Suberkite kapotas petražoles, mėtas, nuplikytus ir susmulkintus špinatus.

Supjaustykite šiaudeliais grybus ir 2 min. kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.

Išvirkite sojų ar ryžių makaronus pagal pakuotėje nurodytą instrukciją.

Sumaišykite visus ingredientus (išskyrus ryžių popierių, aliejų ir aitriųjų paprikų padažą). Tai bus įdaras.

Formuokite ritinėlius.

Paimkite vieną ryžių popieriaus lakštą. Jį kelioms minutėms panardinkite į šiltą virintą vandenį. Kai suminkštės, nuvarvinkite vandenį ir paklokite ant lentelės. Ant lakšto dėkite įdarą. Pirma užlenkite galus, o tada suvyniokite. Stenkitės dirbti kuo greičiau, kad lakštai nesuliptų. Veiksmą kartokite su likusiais lakštais.

Ritinėlius patiekite su saldžiuoju aitriųjų paprikų padažu.

1 patarimas. Prie maltos jautienos, kiaulienos galite naudoti ir maltą vištieną. Įdaras bus saldesnis.

2 patarimas. Vietoje ryžių popieriaus, galite naudoti šaldytą pavasarinių suktinukų (sping rolls) tešlą. Tuomet suktinukus su įdaru apkepkite gruzdintuvėje.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.