Veršienos troškinys su džiovintomis slyvomis

  • Gaminimas 2h 30min
  • Vidutinis
Veršienos troškinys su džiovintomis slyvomis

Ingredientai

Ingredientai:

  • alyvuogių aliejus
     6 šaukštas (-ai)
  • veršiena
     1.4 kg
  • svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     4 skiltelė (-ės)
  • raudonasis vynas (tinka ir nealkoholinis)
     50 ml
  • pomidorai
     300 g
  • vyšniniai pomidorai
     200 g
  • švieži čiobreliai
     3 vnt.
  • lauro lapas
     1 vnt.
  • valgomieji batatai
     4 vnt.
  • džiovintos slyvos
     300 g
  • maltas cinamonas
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • Kajeno pirirai
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • petražolės (kapotos)
     2 šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

 Valgomuosius batatus nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite dideliais kubeliais. 

 Įkaitinkite gilią keptuvę su aliejumi ir dėkite veršienos kumpį, supjaustytą 3x4 cm gabaliukais. Mėsą kepkite pavartydami apie 10 minučių. 

Apkeptą veršieną sudėkite į dubenėlį. Į tą pačią keptuvę suberkite kubeliais supjaustytą svogūną ir česnaką. Pakepinkite maišydami apie 5 min., tada supilkite vyną ir pakaitinkite apie 5 min., kol pusę vyno išgaruos. 

 Į troškintuvą sudėkite apkeptus svogūnus ir mėsą. Suberkite susmulkintus pomidorus, čiobrelius, druską, įdėkite lauro lapą. Jei matote, kad trūksta skysčio, įpilkite vandens, kad apsemtų produktus. Puodą uždenkite ir dėkite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę, troškinkite apie 1,5 val. 

 Ištraukite puodą, atidenkite, išimkite lauro lapą, sudėkite valgomuosius batatus ir išmirkytas vandenyje slyvas, suberkite cinamoną ir Kajeno papriką. Vėl pašaukite į orkaitę troškintis apie 40 min.
 

Panašūs receptai

„Vieno puodo“ troškinys

1h 30min • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė