Veršienos kepsneliai su smidrais ir cukinijomis

  • Gaminimas 40min
  • Lengvas
Veršienos kepsneliai su smidrais ir cukinijomis

Ingredientai

Ingredientai:

  • veršienos kumpis be kaulo
     500 g
  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • kaparėliai
     2 šaukštas (-ai)
  • baltasis vynas (tinka ir nealkoholinis)
     80 g
  • citrina
     1 vnt.
  • sviestas
     3 šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Garnyras:

  • jauna cukinija
     1 vnt.
  • maži smidrai
     1 ryšulėlis (-iai)
  • aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • sviestas
     1 šaukštas (-ai)
  • itališkų prieskonių mišinys
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

 Pasigaminkite garnyrą. Smidrų sumedėjusius galus nupjaukite. Smidrus apvirkite pasūdytame vandenyje apie 1–2 min. Jaunas cukinijas supjaustykite plonais griežinėliais ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Paskaninkite druska, pipirais ir itališkų prieskonių mišiniu. Prie cukinijų į keptuvę dėkite apvirtus smidrus ir trumpai pakaitinkite. Prieš nuimdami keptuvę nuo kaitros, įdėkite šaukštą sviesto. Daržoves padėkite šiltai. 

Pasiruoškite veršienos kumpio kepsnelius. Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi. Dėkite kepsnelius ir kepkite po 2 min. iš abiejų pusių. Kepsnelius išimkite iš keptuvės, paskaninkite druska. Padėkite šiltai. 

Į tą pačią keptuvę, kur kepė mėsa, dėkite sviestą, berkite kaparėlius, pamaišykite. Pilkite baltąjį vyną, sudėkite griežinėliais supjaustytą citriną. Maišydami pakaitinkite, kol vynas išgaruos. Dėkite veršienos kepsnelius į keptuvę su padažu, paskaninkite pipirais, pakaitinkite  2 min. Tiekite į stalą karštus kartu su garnyru.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė