Veršienos kepsneliai su šparagais ir cukinijomis

  • Paruošimas 20min ,  Gaminimas 20min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • veršienos kumpis be kaulo
     500 g
  • alyvuogių aliejus
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • kaparėliai
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • baltasis vynas (tinka ir nealkoholinis)
     80 g
  • citrina
     1 vnt.
  • sviestas
     3 valg. šaukštas (-ai)
  • jūros druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Garnyras:

  • jauna cukinija
     1 vnt.
  • maži šparagai
     1 ryšulėlis (-iai)
  • aliejus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • sviestas
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • itališkų prieskonių mišinys
     0,5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

 Pasigaminkite garnyrą. Šparagų sumedėjusius galus nupjaukite. Šparagus apvirkite pasūdytame vandenyje apie 1–2 min.  Jaunas cukinijas supjaustykite plonais griežinėliais ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Paskaninkite druska, pipirais ir itališkų prieskonių mišiniu. Prie cukinijų į keptuvę dėkite apvirtus šparagus ir trumpai pakaitinkite. Prieš nuimdami keptuvę nuo kaitros, įdėkite šaukštą sviesto. Daržoves padėkite šiltai. 

Pasiruoškite veršienos kumpio kepsnelius. Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi. Dėkite kepsnelius ir kepkite po 2 min. iš abiejų pusių. Kepsnelius išimkite iš keptuvės, paskaninkite druska. Padėkite šiltai. 

Į tą pačią keptuvę, kur kepė mėsa, dėkite sviestą, berkite kaparėlius, pamaišykite. Pilkite baltąjį vyną, sudėkite griežinėliais supjaustytą citriną. Maišydami pakaitinkite, kol vynas išgaruos. Dėkite veršienos kepsnelius į keptuvę su padažu, paskaninkite pipirais, pakaitinkite  2 min. Tiekite į stalą karštus kartu su garnyru.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Panašūs receptai

Kepta veršienos mentė

1h 40min • Vidutinis
Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.