Veršienos išpjova su žaliaisiais žirneliais

  • Paruošimas 40min ,  Gaminimas 20min
  • Sunkus

Ingredientai

Ingredientai:

  • veršienos išpjova
     400 g
  • švieži malti pipirai ir druska
      pagal skonį
  • alyvuogių aliejus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • šaldyti žirneliai
     100 g
  • mažos morkos
     200 g
  • shallot svogūnas
     0.5 vnt.
  • šviežias čiobrelis
     1 šakelė (-ės)
  • ghi sviestas
     1 valg. šaukštas (-ai)

Ingredientai žirnelių košei:

  • šaldyti žalieji žirneliai
     200 g
  • grietinėlė
     60 g
  • sviestas
     30 g
  • švieži mėtų lapeliai
      keletas

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Į puodą subėrę šaldytus žirnelius užpilkite karštu vandeniu arba sultiniu, kad juos visiškai apsemtų, ir virkite apie 5 minutes. Pabaigoje supilkite grietinėlę ir užvirinkite. Sutrinkite žirnelius su mėtomis. Tada sudėkite šaltą sviestą, pagardinkite druska ir dar kartą sutrinkite. Atidėkite į šalį kuriam laikui, tačiau laikykite šiltai.

Veršieną susukite į spiralę, suformuodami savotišką sraigę. Pabarstykite šviežiai maltais pipirais ir apšlakstykite aliejumi. Gerai įkaitinkite keptuvę ir apkepkite iš abiejų pusių – po 2 minutes kiekvieną. Baikite kepti iki 175 ˚C įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.

Morkytes nuskuskite ir apvirkite pasūdytame vandenyje. Tada atvėsinkite ir supjaustykite griežinėliais. Žirnelius nuplikykite verdančiu vandeniu. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais ir pakepinkite su sviestu. Į keptuvę prie svogūnų sudėkite morkytes ir žirnelius, paskaninkite druska bei pipirais ir čiobrelių lapeliais. Pakepinkite dar apie 1 minutę.

Veršienos išpjovą patiekite su žaliųjų žirnelių koše ir daržovėmis.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.