Vėlyvieji pusryčiai: pomidorai su kiaušinais itališkai

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 20min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • pomidorai
     6 vnt.
  • mažų pomidoriukų mišinys
     100 g
  • česnako
     2 skiltelė (-ės)
  • raudonas svogūnas
     1 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     3 valg. šaukštas (-ai)
  • švieži čiobreliai
     2 šakelė (-ės)
  • rudas cukrus
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • raudona aitri paprika
     0,5 vnt.
  • druska ir šviežiai malti pipirai
      pagal skonį
  • kiaušiniai
     5 vnt.
  • švieži bazilikai arba petražolės
      žiupsnelis (-iai)
  • mėgstama duonelė ar bandelė (neprivaloma)
     

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pasiruoškite ingredientus.

Pomidorus nuplikykite, nulupkite ir supjaustykite. Mažuosius pomidoriukus perpjaukite pusiau.

Česnaką smulkiai sukapokite. Svogūnus supjaustykite žiedeliais.

Gilioje keptuvėje (geriau ketaus) vidutiniškai įkaitintame aliejuje apkepkite svogūnus, česnakus ir čiobrelius 5–10  min. Tada įmeskite  1 arb. šaukštelį rudojo cukraus. Pakepkite dar 2 min., kol karamelizuosis svogūnai.

Sudėkite smulkiai pjaustytus pomidorus ir aitriąją papriką. Kepkite, kol pomidorai susitroškins, apie 5–8 min.

Suverskite mažus pomidoriukus ir dar patroškinkite 5 min. Pabarstykite druska ir pipirais. Išmaišykite ir išimkite čiobrelio šakelę.

Padaže šaukštu suformuokite duobutę ir į ją įmuškite kiaušinį. Pakartokite tai su likusiais kiaušiniais.

Nustatę vidutinę temperatūrą kepkite, iki trynys bus mėgstamo kietumo (~ 5–12 min.). Baigdami kepti, pabarstykite stambiai kapotomis petražolėmis, bazilikais ir nedelsdami patiekite su mėgstama bandele ar duonele.

Patarimas. Jei norite paįvairinti patiekalo skonį, kepindami svogūnus galite įdėti šiaudeliais pjaustytos saldžiosios paprikos. Toliau gaminkite, kaip nurodyta.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.