Vegetariški kreminiai makaronai be glitimo su šparagais ir riešutais

  • Paruošimas 15min ,  Gaminimas 16min
  • Vidutinis

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • Makaronų juostelėmis be glitimo
     300 g
  • Aliejaus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • Graikinių riešutų
     100 g
  • Šparagų
     250 g
  • Įvairių mėgstamų grybų
     100 g
  • Česnako
     2 skiltelė (-ės)
  • Daržovių sultinio
     1 kubelis (-iai)
  • Avižų grietinėlės
     500 ml
  • Citrinos
     0.25 vnt.
  • Kapotų šv. petražolių
     3 valg. šaukštas (-ai)
  • Druskos ir pipirų
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Išvirkite makaronus pagal pakuotėje nurodytą instrukciją. Perplaukite šaltu virintu vandeniu, pašlakstykite aliejumi, išmaišykite, kad ne taip suliptų, ir atsidėkite.

Į vidutiniškai įkaitintą keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, suberkite riešutus ir kepkite, kol paruduos. Atsidėkite.

Nurėžkite kietuosius šparagų galus, nuskuskite ir įstrižai supjaustykite panašaus ilgio lazdelėmis. Jas pavirkite sūdytame vandenyje apie 2 min. ir atidėkite.

Grybus stambiai supjaustykite. Į vidutiniškai įkaitintą didelę keptuvę įpilkite aliejaus, sudėkite grybus ir  kepkite 4–5 min. arba, kol suminkštės. Tuomet įmeskite susmulkintus česnakus ir kepkite, iki suminkštės. Į keptuvę supilkite sultinį, citrinos sultis, kokosų pieną ir viską patroškinkite 10 min.

Tuomet sumeskite šparagus, kapotas petražoles, makaronus, druską, pipirus ir išmaišykite. Patiekite lėkštėse, ant viršaus pabarstykite riešutų.

Skanaus!

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.