Vegetariški kreminiai makaronai be glitimo su smidrais ir riešutais

  • Gaminimas 31min
  • Vidutinis
Vegetariški kreminiai makaronai be glitimo su smidrais ir riešutais

Ingredientai

Patiekalo ingredientai

  • Makaronai juostelėmis be glitimo
     300 g
  • Aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • Graikiniai riešutai
     100 g
  • Šparaginės pupelės
     250 g
  • Įvairūs mėgstami grybai
     100 g
  • Česnakas
     1 vnt.
  • Daržovių sultinys
      1 kubelis
  • Avižų grietinėlė
     500 ml
  • Citrina
     0.25 vnt.
  • Petražolės
     3 šaukštas (-ai)
  • Druska ir pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Išvirkite makaronus pagal pakuotėje nurodytą instrukciją. Perplaukite šaltu virintu vandeniu, pašlakstykite aliejumi, išmaišykite, kad ne taip suliptų, ir atsidėkite.

Į vidutiniškai įkaitintą keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, suberkite riešutus ir kepkite, kol paruduos. Atsidėkite.

Nurėžkite kietuosius šparagų galus, nuskuskite ir įstrižai supjaustykite panašaus ilgio lazdelėmis. Jas pavirkite sūdytame vandenyje apie 2 min. ir atidėkite.

Grybus stambiai supjaustykite. Į vidutiniškai įkaitintą didelę keptuvę įpilkite aliejaus, sudėkite grybus ir  kepkite 4–5 min. arba, kol suminkštės. Tuomet įmeskite susmulkintus česnakus (2 skilteles) ir kepkite, iki suminkštės. Į keptuvę supilkite sultinį, citrinos sultis, kokosų pieną ir viską patroškinkite 10 min.

Tuomet sumeskite šparagus, kapotas petražoles, makaronus, druską, pipirus ir išmaišykite. Patiekite lėkštėse, ant viršaus pabarstykite riešutų.

Skanaus!

Panašūs receptai

Tofu sūrio pyragas

3h • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Tuna melt sumuštinis

20min • Lengvas