Vegetariška moliūgų sriuba

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 20min
  • Lengvas

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • alyvuogių aliejaus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • svogūnėlio (angl. „shallot“)
     0.5 vnt.
  • nedidelio sviestinio moliūgo
     1 vnt.
  • česnako
     4 skiltelė (-ės)
  • šviežių rozmarinų
     1 šakelė (-ės)
  • daržovių sultinio
     1 l
  • kokosų gėrimo be gliutenino „Rude health“
     240 g
  • migdolų
     30 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Puode įkaitinkite aliejų, berkite susmulkintą česnaką, svogūną. Moliūgą nulupkite, supjaustykite kubeliais ir suverskite į puodą. Kepinkite kelias minutes su svogūnais ir česnakais. Supilkite paruoštą daržovių sultinį, įmeskite rozmarinų šakelę. Daržoves virkite, kol suminkštės.

Tuomet trinkite per sietą arba virtuviniu kombainu. Sriubą pagardinkite druska ir pipirais, supilkite kokosų gėrimą. Migdolus pakepinkite 200 °C laipsnių temperatūros orkaitėje 3–4 minutes. Pilkite sriubą į dubenėlį, pabarstykite kepintais migdolais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Panašūs receptai