Veganiška žirnelių bei pistacijų užtepėlė

  • Gaminimas 20min
  • Lengvas
Veganiška žirnelių bei pistacijų užtepėlė

Ingredientai

Ingredientai:

  • užšaldyti žirneliai
     300 g
  • žalia citrina
     0.5 vnt.
  • pistacijos
     150 g
  • kapotos petražolės
     40 g
  • kapoti krapai
     2 šaukštas (-ai)
  • druska ir pipirai
      pagal skonį
  • šaltas virintas vanduo
     60 ml

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Žirnelius išvirkite nedideliame kiekyje pasūdyto vandens (kad vos apsemtų). Virkite 5 min. – jie turi likti traškūs ir nepakeitę spalvos. Nukoškite.

Išspauskite pusės citrinos sultis. 

Išlukštenkite pistacijas ir sumaišykite visus užtepėlės ingredientus bei elektriniu trintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Jei per tiršta, įpilkite daugiau šalto virinto vandens.

Patarimas. Tinka valgyti su duonos skrebučiais arba jaunomis su lupena keptomis bulvytėmis.

Panašūs receptai

Kepti, įdaryti avokadaI

30min • Lengvas

Tofu sūrio pyragas

3h • Lengvas