Varškės sūrio „prancūziškas skrebutis“ su medumi ir skrudintais dribsniais Granola

  • Paruošimas 1h ,  Gaminimas 30min
  • Vidutinis

Ingredientai

Ingredientai skrudintiems dribsniams:

  • migdolai
     150 g
  • graikiniai riešutai
     100 g
  • avižiniai dribsniai
     300 g
  • kokosų aliejus
     80 g
  • medus
     150 g
  • vanilinis cukrus
     2 arbat. šaukštelis (-iai)
  • maltas cinamonas
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • maltas muskatas
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • maltas kardamonas
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • maltas imbieras
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • jūros druska
     0,25 arbat. šaukštelis (-iai)
  • kokosų drožlės
     100 g
  • džiovinti vaisiai
     100 g

Ingredientai varškės sūriui:

  • varškės sūris
     400 g
  • kiaušiniai
     2 vnt.
  • maltų džiūvėsėliai
     200 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Į didelį dubenį sudėkite kokosų sviestą ir medų. Ištirpinkite ir išmaišykite. Tada suberkite likusius ingredientus – prieskonius ir druską. Išmaišykite iki vientisos masės. Prieskonius galite berti visus arba vieną iš jų, arba pasirinkti tik tuos, kuriuos mėgstate. Kol kas padėkite į šalį.

Susmulkintus riešutus suberkite į paruoštą medaus masę. Galiausiai viską gerai išmaišykite gumine mentele.

Orkaitę įkaitinkite iki 160 ˚C. Išklokite skardą kepimo popieriumi. Šaukštu ant skardos dėkite riešutų ir medaus masę ir mentele tolygiai ją paskirstykite, suformuodami ploną sluoksnį. Kepkite 30 min., mentele sluoksnį pasmulkindami ir vis pamaišydami.

Išimkite dribsnius iš orkaitės ir pamaišykite mentele. Pabarstykite kokosų drožlėmis. Dar sykį dėkite dribsnius į orkaitę ir kepkite 20 minučių, kol kokosų drožlės lengvai apskrus.

Leiskite dribsniams visiškai atvėsti (apie 30 minučių). Kuo dribsniai bus vėsesni, tuo jie taps traškesni.

Pridėkite susmulkintų džiovintų vaisių. Varškės sūrį supjaustykite riekelėmis, apvoliokite kiaušinio plakinyje, tada – džiūvėsėliuose. Kepkite įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Vėliau išimkite iš keptuvės ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.

Patiekite su skrudintais dribsniais ir medumi.

 

Patarimas: atvėsintus dribsnius suberkite į stiklainiukus ar kitus permatomus indus. Laikykite tamsioje, sausoje vietoje 2 savaites.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.