Varškės pyragas su rabarbarais

  • Gaminimas 3h 55min
  • Vidutinis
Varškės pyragas su rabarbarais

Ingredientai

Ingredientai pagrindui:

  • Kiaušiniai
     2 vnt.
  • Cukrus
     2 šaukštas (-ai)
  • Kvietiniai miltai
     2 šaukštas (-ai)

Ingredientai kremui:

  • Tepamas varškės sūris „Philadelphia“
     2 pakuotė (-ės)
  • Natūralus jogurtas
     300 g
  • Rabarbarų tyrė
     200 g
  • Cukrus
      pagal skonį
  • Želatina
     10 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 190° C temperatūros, pyrago formą sutepkite sviestu ar riebalais. Naudokite formą, kurios skersmuo  yra bent 18–21 cm.
 

Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purumo. Persijokite miltus, suberkite juos į kiaušinių masę ir atsargiai išmaišykite šaukštu.

Kepkite orkaitėje apie 18–22 minutes. Mediniu pagaliuku patikrinkite, ar pagrindas jau iškepė. Jei tešla patikrinus nebekimba, galite ištraukti biskvitą iš orkaitės. Palikite atvėsti.

Išplakite tepamą varškės sūrį su natūraliu jogurtu.

Želatiną įmaišykite į šaltą rabarbarų tyrę ir palikite bent 5 minutes išbrinkti.

Tyrę pakaitinkite ant ugnies ar garų vonelėje. Maišykite, kol želatina ištirps.
 

Gautą masę supilkite į jogurto ir sūrio plakinį ir gerai išmaišykite.

Supilkite gautą masę į kepimo formą, ant jau atvėsusio biskvito ir  leiskite pastovėti šaldytuve bent 3 valandas.
 

Papuoškite pagal skonį šviežiomis uogomis ar lengvai apvirtais rabarbarais.
Skanaus!

Panašūs receptai

Vyšninis želė tortas

45min • Vidutinis

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas

Matcha tiramisu

30min • Lengvas