Varškės pyragas su kinkanų ir rozmarinų uogiene

  • Gaminimas 2h
  • Sudėtingas
Varškės pyragas su kinkanų ir rozmarinų uogiene

Ingredientai

Ingredientai uogienei:

  • Kinkanai
     400 g
  • Rozmarino šakelė
     2 vnt.

Ingredientai torto pagrindui:

  • Imbieriniai sausainiai
     300 g
  • Sviestas
     150 g

Ingredientai įdarui:

  • Tepamas varškės sūris
     700 g
  • Kiaušiniai
     3 vnt.
  • Cukrus
     220 g
  • Vanilis cukrus
     1 šaukštas (-ai)
  • Apelsinas
     1 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Kinkanus supjaustysite smulkiais gabalėliais su visa oda. Pašalinkite sėklas, jei jų yra. Sudėkite kinkanus į puodą.

Suberkite cukrų ir rozmarinų šakeles, užvirkite. Virkite mažiausiai 15 minučių.

Susmulkinkite sausainius ir sumaišykite su minkštu sviestu.

Torto formos dugną padenkite pagrindo tešla ir kepkite 10 minučių orkaitėje, 160° C temperatūroje.

Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

Į kiaušinių masę įmaišykite sūrelį, apelsino žievelę ir sultis.

Supilkite gautą masę į torto formą ir kepkite 45 minutes.

Ant iškepusio pyrago užpilkite kinkanų uogienę, papuoškite šviežia  rozmarino šakele.
Skanaus!

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis