Varškės pyragas su kinkanų ir rozmarinų uogiene

  • Paruošimas 1h ,  Gaminimas 1h
  • Sudėtingas

Ingredientai

Ingredientai uogienei:

  • Kinkanai
     400 g
  • Rozmarino šakelė
     2 vnt.
  • Rozmarino šakelė
     130 g

Ingredientai torto pagrindui:

  • Imbieriniai sausainiai
     300 g
  • Sviestas
     150 g

Ingredientai įdarui:

  • Tepamas varškės sūrelis
     700 g
  • Kiaušiniai
     3 vnt.
  • Cukrus
     220 g
  • Vanilis cukrus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • Apelsinas
     1 vnt.

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Kinkanus supjaustysite smulkiais gabalėliais su visa oda. Pašalinkite sėklas, jei jų yra. Sudėkite kinkanus į puodą.

Suberkite cukrų ir rozmarinų šakeles, užvirkite. Virkite mažiausiai 15 minučių.

Susmulkinkite sausainius ir sumaišykite su minkštu sviestu.

Torto formos dugną padenkite pagrindo tešla ir kepkite 10 minučių orkaitėje, 160° C temperatūroje.

Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

Į kiaušinių masę įmaišykite sūrelį, apelsino žievelę ir sultis.

Supilkite gautą masę į torto formą ir kepkite 45 minutes.

Ant iškepusio pyrago užpilkite kinkanų uogienę, papuoškite šviežia  rozmarino šakele.
Skanaus!

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Panašūs receptai

Sūrio pyragas su mėlynėmis

1h 35min • Vidutinis

Kriaušių pyragas

1h 40min • Vidutinis

Imbierinis varškės pyragas

1h 20min • Vidutinis

Jogurtinis duonos pyragas

4h 45min • Vidutinis