Vaisių salotos su mocarela ir avokadais

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 5min
  • Lengvas

Ingredientai

Infredientai:

  • kaulavaisiai (abrikosai, nektarinai, slyvos)
     8 vnt.
  • „mini mozzarella“ sūris
     150 g
  • avokadai
     2 vnt.
  • sezamų sėklos
     2 valg. šaukštas (-ai)

Užpilui:

  • citrinų sultys
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • alyvuogių aliejus
     3 valg. šaukštas (-ai)
  • klevų sirupas
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • sukapotos šviežios mėtos ir kalendros
      pagal skonį
  • druska
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nuplaukite vaisius, perpjaukite per pusę, išimkite kaulus ir supjaustykite ketvirčiais. Avokadus nulupkite, išimkite kaulus ir supjaustykite. Į didelį serviravimo indą sudėkite vaisius, avokadus, mocarelos sūrį, užberkite sukapotų mėtų ir kalendrų. 

 Mažame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų su citrinų sultimis, klevų sirupu ir druska. Užpilkite paruoštą padažą ant salotų. Užbarstykite sezamų sėklų. 

Sezamų sėklas prieš užbarstydami sausai pakepinkite ant keptuvės, kad truputį pageltonuotų.
 

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.