
Užkepta vištiena
-
Paruošimas 15min , Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
Patiekalui reikės
-
ryžių4 porcija (-os)
-
vištienos filė4 vnt.
-
aliejaus1 valg. šaukštas (-ai)
-
grietinėlės, skirtos maisto gaminimui (neriebios, 15%)250 ml
-
aitriosios paprikos padažo50 ml
-
raudonėlio1 valg. šaukštas (-ai)
-
druskos2 žiupsnelis (-iai)
-
juodųjų pipirų1 žiupsnelis (-iai)
-
tarkuoto sūrio150 g
-
brokolių250 g
Instrukcijos
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite orkaitę iki 225°C temperatūros.
Išvirkite ryžius pagal nurodymus ant pakuotės.
Supjaustykite vištieną stambiais griežinėliais ir kepkite juos aliejuje keptuvėje. Pridėkite druskos ir pipirų.
Sudėkite vištieną į karščiui atsparią formą.
Užvirinkite puode su druska ir pipirais grietinėlę, aitriosios paprikos padažą, raudonėlį. Supilkite padažą ant vištienos. Pabarstykite sūriu ir įdėkite formą į orkaitės vidurį apytiksliai 15 minučių.
Nuplaukite brokolius ir supjaustykite juos mažais gabaliukais. Virkite juos pasūdytame vandenyje apytiksliai 4 minutes.
Patiekite vištieną su ryžiais ir brokoliais.