Turkiški suktinukai su jautienos įdaru

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 1h
  • Sudėtingas

Ingredientai

Ingredientai:

  • FILO tešla
     1 pakuotė (-ės)
  • kiaušinis
     1 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     100 ml
  • šaltas pienas
     100 ml
  • jogurtas
     100 ml

Įdaro ingredientai:

  • malta kalendra
     0,25 arbat. šaukštelis (-iai)
  • maltas imbieras
     0,25 arbat. šaukštelis (-iai)
  • maltas cinamonas
     0,25 arbat. šaukštelis (-iai)
  • maltas kuminas
     0,5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • malti pipirai
     0,5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • paprika
     0,5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • džiovinti abrikosai
     100 g
  • alyvuogių aliejus
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • svogūnas
     1 vnt.
  • jautienos faršas
     700 g
  • pistacijos
     100 g
  • sviestas
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • kapotos petražolės
     2 valg. šaukštas (-ai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir suberkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Nuolat maišydami kepkite svogūnus apie 5 min. ant vidutinės kaitros. Kai svogūnai įgaus auksinę spalvą, kaitrą padidinkite ir sudėkite jautienos faršą. Kepkite maišydami. Iškepus mėsai, sudėkite susmulkintus abrikosus, sukapotas pistacijas ir prieskonius. Viską maišykite ir kepkite apie 3 minutes. Nuimkite keptuvę nuo kaitros, įmaišykite sviestą ir susmulkintas petražoles į įdarą. 

Dubenyje išplakite kiaušinius su alyvuogių aliejumi. Supilkite jogurtą, pieną ir dar paplakite.

Paimkite vieną FILO tešlos lakštą, patepkite  plakiniu, dėkite ant viršaus kitą lakštą, vėl patepkite plakiniu. Uždėkite trečią lakštą.
 

 Įdarą dėkite dėkite ties tešlos kraštu ir susukite. 

Suktinukus dėkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Procesą kartokite su kitais tešlos lakštais ir įdaru.
 

Suktinukus patepkite likusiu plakiniu  ir pašaukite formą į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C . Kepkite apie 35–45 min., kol suktinukai įgaus auksinę spalvą.
 

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!