Turkiški paplotėliai gözleme su aviena

  • Gaminimas 1h 15min
  • Sudėtingas
Turkiški paplotėliai gözleme su aviena

Ingredientai

Ingredientai tešlai:

  • kvietiniai miltai
     350 g
  • druska
      pagal skonį
  • graikiškas arba natūralus jogurto
     100 g
  • vanduo
     125 ml

Ingredientai įdarui:

  • aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • mažas svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • aviena be kaulo
     300 g
  • pomidorų pasta
     1 šaukštas (-ai)
  • šaldytų špinatai
     180 g
  • malta kalendra
     1 šaukštelis (-iai)
  • rūkytos paprikos milteliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • maltas kuminas
     2 šaukštelis (-iai)
  • druska
      pagal skonį
  • kapotos šviežios petražolės
     4 šaukštas (-ai)
  • kapotos šviežios mėtos
     4 šaukštas (-ai)
  • svogūno laiškai
     1 sauja (-os)
  • pomidoras
     1 vnt.
  • fetos sūris
     150 g
  • pipirai
     1 pagal skonį

Patiekimui:

  • citrina
     1 vnt.
  • mėgstamos alyvuogės
     150 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 5 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pagaminkite tešlą. Giliame dubenyje išmaišykite miltus su druska. Į centre padarytą duobutę supilkite jogurtą, vandenį ir gerai išmaišykite. Jei tešla per kieta, įpilkite šlakelį vandens. Švarų darbinį paviršių pabarstykite miltais ir minkykite tešlą, kol taps elastinga (~ 3 min.). Tešlą uždenkite, kad neapdžiūtų, ir atsidėkite.

Gaminkite įdarą. Sumalkite avieną. Į vidutiniškai įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus, sumeskite smulkintus svogūnus, česnakus ir kepkite, kol suminkštės. Ant apkeptų svogūnų sudėkite maltą avieną ir, maišydami mediniu šaukštu ar lopetėle, pakepinkite dar 4–5 min.

Tuomet sudėkite pomidorų pastą, kapotus špinatus, kalendrą, papriką, kuminą, druską ir pipirus. Išmaišykite, pakepkite dar 2 min. ir leiskite šiek tiek atvėsti.

Formuokite gözleme. Visą tešlą padalykite į 4 lygias dalis. Vieną dalį iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir suformuokite 30 x 25 cm stačiakampį paplotėlį.

Įdarą irgi padalykite į 4 dalis. Į paplotėlio vidurį dėkite vieną dalį ėrienos įdaro ir išlyginkite taip, kad paplotėlio kraštai liktų švarūs (be įdaro). Užberkite ketvirtadalį kapotų mėtų, petražolių, smulkinto svogūno laiško, kubeliais pjaustyto pomidoro ir fetos gabaliukų. Kruopščiai užlankstykite ir prispauskite tešlos paplotėlio kraštus. Tą patį pakartokite su 3 likusiais paplotėliais.

Apkepkite gözleme. Didelę keptuvę patepkite aliejumi ir vidutiniškai įkaitinkite. Kepkite kiekvieną gözleme pusę 3–4 min., kol tešla paruduos ir taps trapi. Taip apkepkite visus papločius.

Patiekite. Kiekvieną gözleme perpjaukite aštriu peiliu per pusę ir patiekite su citrinos skiltelėmis bei alyvuogėmis.

Patarimas. Galite ir kitaip formuoti gözleme. Iškočiokite apvalų paplotėlį, uždėkite įdaro, ant viršaus užklokite kitą apvalų paplotėlį ir kruopščiai užspauskite kraštus.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė