Troškinta triušiena su makaronais

  • Gaminimas 1h 55min
  • Vidutinis
Troškinta triušiena su makaronais

Ingredientai

Ingredientai

  • Šviežia triušienos mėsa
     1 vnt.
  • rapsų aliejus
      100 g.
  • salierų stiebai
      2 vnt.
  • morkos
     2 vnt.
  • raudonieji svogūnai
     2 vnt.
  • česnakai
     1 vnt.
  • daržovių sultinys
      500 ml.
  • pomidorų padažas
     500 g
  • laurų lapai
      2 vnt.
  • šviežias raudonėlis
     1 vnt.
  • čiobrelis
      1 vnt.
  • žalios alyvuogės
      100 g.
  • jūros druska
      žiupsnelis
  • pipirai
      žiupsnelis
  • makaronai
      4 porcijos
  • petražolės
      1 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų, sudėkite gabalėliais supjaustytą triušį ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. Kitoje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sumeskite nuvalytus ir kubeliais supjaustytus svogūnus, česnakus (4 skilteles), morkas, salierų kotus ir kepkite apie 10 minučių.

Suverskite pomidorų padažą, alyvuoges, paskaninkite druska, pipirais ir žolelėmis. Į puodą dėkite triušį, supilkite keptas daržoves. Šaukite puodą į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C laipsnių. Kepkite apie 1,5 valandos.

Troškintą triušieną patiekite su virtais makaronais, papuoškite petražolėmis.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė