Trinta moliūgų sriuba su grybais ir lazdynų riešutais

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Trinta moliūgų sriuba su  grybais ir lazdynų riešutais

Ingredientai

Ingredientai:

  • stambiai sukapoti pakepinti lazdynų riešutai
     150 g
  • muskatinis arba sviestinis moliūgas
     800 g
  • pievagrybiai
     300 g
  • grietinėlė
     200 ml
  • alyvuogių aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • svogūnas
     1 vnt.
  • vytinta kiaulienos šoninė Pancetta, supjaustyta riekelėmis
     80 g
  • susmulkinti salierų stiebai su lapais
     2 vnt.
  • poras
     1 vnt.
  • didelės česnako skiltelės
     3 skiltelė (-ės)
  • susmulkinti šviežių rozmarinų lapeliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • druska
      pagal skonį
  • česnakų laiškai (papuošimui)
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Lazdynų riešutus paskleiskite ant kepimo skardos ir pašaukite ją į iki 180 ˚C įkaitintą orkaitę. Kepkite 2 minutes, pamaišykite, tada dar pakepkite 2 minutes. Ištraukite skardą iš orkaitės, riešutus suberkite ant rankšluosčio ir gerai patrinkite, kad atsiskirtų luobelės. 

Salierų stiebus, svogūnus, porus ir česnakus smulkiai supjaustykite, moliūgus nulupkite ir susmulkinkite. Dideliame puode ant didelės kaitros pakaitinkite aliejų. Sudėkite pusę grybų, vytintą kiaulienos šoninę, salierus, porą, svogūną ir česnakus. Pakepinkite trumpai ir užpilkite vandeniu, kad apsemtų. Virkite apie 10 minučių, kol daržovės suminkštės. Supilkite grietinėlę ir pavirkite 1 minutę. Tuomet suberkite rozmarinus, druską, pipirus, uždenkite ir kaitinkite apie 5 minutes. 

Kol verda sriuba, likusius pievagrybius nuplaukite, nusausinkite. Supjaustykite griežinėliais ir apkepkite keptuvėje su 1 šaukštu aliejaus. Kol kas atidėkite į šalį. 

Trintuvu sutrinkite sriubą iki vientisos masės. Išpilstykite ją į dubenėlius, ant viršaus šaukštu dėkite keptų grybų, papuoškite kapotais lazdynų riešutais ir česnakų laiškais. 

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Tuna melt sumuštinis

20min • Lengvas

Tofu sūrio pyragas

3h • Lengvas