Tortas su grikių pagrindu ir uogų putėsiais

  • Gaminimas 1h 30min
  • Vidutinis
Tortas su grikių pagrindu ir uogų putėsiais

Ingredientai

Ingredientai grikių kruopų pagrindui

  • grikių kruopų
     300 g
  • šviežios datulės
     300 g
  • kakavos milteliai
     1.5 stiklinė (-ės)
  • druska
     0.5 šaukštelis (-iai)

Ingredientai mėlynių putėsiams

  • šaldytos mėlynės
     250 g
  • prinokęs avokadas
     1 vnt.
  • neprinokęs (žalias) bananas
     1 vnt.

Ingredientai braškių putėsiams

  • šaldytos braškės
     250 g
  • prinokęs avokadas
     1 vnt.
  • neprinokęs (žalias) bananas
     1 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pagrindui: Grikių kruopas nuskalaukite su verdančiu vandeniu. Leiskite nuvarvėti, tada pakepkite (sausoje, be aliejaus keptuvėje) kol gražiai paruduos. Atvėsinkite. Sutrinkite kruopas smulkintuvu iki birių miltų. Jeigu taupote laiką, galima parduotuvėje grikių miltų įsigyti jau paruoštų.

Miltus sumaišykite su šviežiomis datulėmis, kakava ir 2 šaukštais vandens. Masę paskleiskite kepimo formoje nuimamais kraštais.

Mėlynių putėsiams pasidaryti sudėkite avokadą, šaldytas mėlynes ir bananą į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Putėsius supilkite ant grikių pagrindo, kepimo formą uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldiklį 30 min. Braškių putėsius gaminkite identiškai. Supilkite ant sušalusio mėlynių putėsių sluoksnio. Viską uždenkite maistine plėvele ir šaltykite šaldiklyje mažiausiai 3 val. Prieš patiekiant rekomenduojama tortą palaikyti kambario temperatūroje mažiausiai 20 min.

Panašūs receptai

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė