Tortas PAVLOVA

  • Gaminimas 1h 30min
  • Vidutinis
Tortas PAVLOVA

Ingredientai

Ingredientai:

  • kiaušinio baltymai
     5 vnt.
  • cukrus
     300 g
  • citrinos rūgštis
     1 žiupsnelis
  • krakmolas
     1 šaukštelis (-iai)
  • grietinėlė
     400 g
  • šviežios uogos
      papuošimui
  • mėtų lapeliai
      papuošimui

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Plakite baltymus, kol paviršiuje susidarys putos. 

Dėkite po šaukštą cukraus ir plakite, kol jis visiškai ištirps. 

Įpilkite citrinos rūgštį ir krakmolą. 

Plakite, kol baltymų masė taps standi ir blizgi. 

Išklokite skardą kepimo popieriumi ir šaukštu iš gautos masės formuokite apskritimą ar kvadratą. 

Dėkite skardą į įkaitintą iki 150-160 °C orkaitę. 

Išjunkite po valandos ir palikite kelioms valandoms ar visai dienai.  

Nuimkite popierių nuo morengo apačios.

Ant morengo viršaus išdėliokite šaukštu plaktą grietinėlę, uogas, mėtų lapelius ir  apibarstykite cukraus pudra.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis