Tigrinių krevečių vėrinukai

  • Paruošimas 35min ,  Gaminimas 3min
  • Lengvas

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • smulkintos skiltelės česnako
     2 skiltelė (-ės)
  • citrinos sulčių
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • Dižono garstyčių
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • rūkytos paprikos miltelių
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • šviežių smulkintų petražolių
     1 sauja (-os)
  • sezamo sėklos
     
  • tigrinių krevečių
     1 kg
  • geltona saldžioji paprika, pjaustyta kubeliais
     1 vnt.
  • žalia saldžioji paprika, pjaustyta kubeliais
     1 vnt.
  • svogūnai, pjaustyti kubeliais
     2 vnt.
  • vyšniniai pomidorai, pjaustyti kubeliais
     6 vnt.
  • druska ir pipirai
      pagal skonį
  • citrina, pjaustyta skiltelėmis
     1 vnt.
  • virtų ryžių
     250 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Dideliame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, česnaką, citrinų sultis, garstyčias, rūkytos paprikos miltelius ir petražoles, sezamo sėklas su druska ir pipirais. Sudėkite krevetes ir pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą.

Ant iešmelių pakaitomis verkite krevetes ir daržoves. Ant kiekvieno iešmelio turėtų tilpti apie 3 krevetes. Kepkite kepsninėje apie 3 minutes, kol krevetės taps rausvos spalvos. Patiekite su citrinų skiltelėmis ir virtais ryžiais.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!