Tigrinių krevečių vėrinukai

  • Paruošimas 35min ,  Gaminimas 3min
  • Lengvas

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • smulkintos skiltelės česnako
     2 skiltelė (-ės)
  • citrinos sulčių
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • Dižono garstyčių
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • rūkytos paprikos miltelių
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • šviežių smulkintų petražolių
     1 sauja (-os)
  • sezamo sėklos
     
  • tigrinių krevečių
     1 kg
  • geltona saldžioji paprika, pjaustyta kubeliais
     1 vnt.
  • žalia saldžioji paprika, pjaustyta kubeliais
     1 vnt.
  • svogūnai, pjaustyti kubeliais
     2 vnt.
  • vyšniniai pomidorai, pjaustyti kubeliais
     6 vnt.
  • druska ir pipirai
      pagal skonį
  • citrina, pjaustyta skiltelėmis
     1 vnt.
  • virtų ryžių
     250 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Dideliame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, česnaką, citrinų sultis, garstyčias, rūkytos paprikos miltelius ir petražoles, sezamo sėklas su druska ir pipirais. Sudėkite krevetes ir pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą.

Ant iešmelių pakaitomis verkite krevetes ir daržoves. Ant kiekvieno iešmelio turėtų tilpti apie 3 krevetes. Kepkite kepsninėje apie 3 minutes, kol krevetės taps rausvos spalvos. Patiekite su citrinų skiltelėmis ir virtais ryžiais.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.