Tailandietiški vištienos iešmeliai

  • Paruošimas 1h 15min ,  Gaminimas 15min
  • Lengvas

Ingredientai

Patiekalo ingredientai:

  • vištos krūtinė
     450 g

Marinato ingredientai:

  • žalia citrina
     0,5 vnt.
  • citrinžolė stiebelis
     1 vnt.
  • česnakas
     2 skiltelės (-ių)
  • augalinis aliejus
     2 valg. šaukšto (-ų)
  • žuvies padažas
     2 valg. šaukšto (-ų)
  • rudas cukrus
     2 valg. šaukšto (-ų)
  • sojos padažas
     1 valg. šaukšto (-ų)
  • ciberžolė
     1 arbat. šaukštelio (-ių)
  • kalendros prieskoniai
     1 arbat. šaukštelio (-ių)
  • Šrirachos padažas
     1 arbat. šaukštelio (-ių)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 5 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruoškite marinatą. Elektriniu smulkintuvu sumalkite visus marinato ingredientus iki vientisos masės.

Supjaustykite vištienos krūtinėles išilgai 5 mm storio juostelėmis.

Sudėkite mėsos juosteles į plastikinį marinuoti skirtą maišelį ir užpilkite marinatu. Jei jo neturite, naudokite paprastą uždengiamą indą. Palikite šaldytuve marinuotis 1–2 val. Retkarčiais pamaišykite, kad marinatas tolygiau įsigertų.

Bambukinius iešmelius pamirkykite vandenyje 30 min. (kad kepant neužsidegtų).

Vištienos juosteles išimkite iš marinato ir suverkite po vieną ant bambukinių iešmelių.

Dėkite iešmelius ant vidutiniškai įkaitinto grilio. Kepkite po 2–3 min. kiekvieną pusę.

Vištienos iešmelius iškart patiekite su mėgstamu padažu ir garnyru.

Patarimas. Garnyrui tinka šviežios daržovės ir Jasmin ryžiai. Geriau naudokite aštresnį padažą.

Įvertink, kaip tau patiko receptas *::recipes.rated_title

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.