Tailandietiška žuvienė

  • Paruošimas 17min ,  Gaminimas 13min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • lašišų filė
     450 g
  • baltosios žuvies filė (tinka ešerys, sterkas, tilapija)
     170 g
  • alyvuogių aliejus
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • raudonasis svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • aitrioji paprika
     1 vnt.
  • raudoji saldžioji paprika
     1 vnt.
  • imbiero šaknis
     1 cm.
  • citrinžolės stiebelis
     1 vnt.
  • smulkinti konservuoti pomidorai
     400 g
  • šparaginės pupelės
     100 g
  • druska ir pipirai
      pagal skonį
  • kalendra
     15 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Supjaustykite žuvų filė vieno kąsnio dydžio gabaliukais ir atsidėkite.

Gilioje keptuvėje ar puode nesvylančiu dugnu įkaitinkite aliejų, sužerkite smulkintą svogūną, česnaką, aitriąją papriką, raudonąją papriką, tarkuotą imbierą ir apkepkite. Citrinžolės stiebelį sutraiškykite buku daiktu (pvz., peilio galu), kad geriau atsiskleistų skonis, ir įmeskite į keptuvę. Kai daržovės suminkštės, įdėkite pomidorus ir maišydami pakaitinkite
dar 2 min.

Į 1 litrą verdančio vandens suverskite keptuvės turinį. Tuomet atsargiai sudėkite žuvų gabalėlius ir virkite žemoje temperatūroje 6–8 min.

Nupjaukite šparaginių pupelių galiukus, perpjaukite pusiau ar padalykite į 3 dalis. Sumeskite į sriubą likus 3 min. iki virimo pabaigos. Pabarstykite druska ir pipirais.Supilstykite sriubą į lėkštes, papuoškite stambiai kapotomis kalendromis ir patiekite.
Skanaus!


Patarimas. Jei norite paįvairinti sriubos skonį, galite dalį vandens pakeisti 400 ml kokosų pieno.

Įvertink, kaip tau patiko receptas *::recipes.rated_title

Panašūs receptai

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.