„Taco“ su lašiša

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
„Taco“ su lašiša

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • kuminas
     1 šaukštelis (-iai)
  • paprikų milteliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • druska
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • pipirai
     2 g
  • 4 lašišų filė gabaliukai
     500 g
  • konservuoti kukurūzai
     340 g
  • pomidorai
     2 vnt.
  • agurkas
      0.5 vnt.
  • Iceberg salotos
     300 g
  • avokadai
     2 vnt.
  • natūralus jogurtas (ar grietinė)
      150 ml.
  • čederio sūris
     150 g
  • pilno grūdo tortilijos
     2 pakuotė (-ės)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 150°C temperatūros. Sumaišykite prieskonius ir įtrinkite šį mišinį į lašišą, įdėkite žuvį į karščiui atsparų indą.

Kepkite žuvį orkaitės viduryje 10-15 minučių.

Nupilkite skystį nuo kukurūzų. Pomidorus supjaustykite kubeliais, o agurką – juostelėmis.

Salotas (0.5 gūžės) supjaustykite dideliais gabaliukais arba šiaudeliais. Avokadus perpjaukite per pusę ir išimkite iš jų kauliukus. Atskirkite avokadų minkštimą ir supjaustykite jį griežinėliais.

Sudėkite lašišą ir kitas sudedamąsias dalis ant tortilijų. Turėtų išeiti 8 vnt.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas

Vienos skardos lašiša

35min • Vidutinis