Svogūnų apkepas su kmynais

  • Gaminimas 1h
  • Lengvas
Svogūnų apkepas su kmynais

Ingredientai

Ingredientai:

  • Svogūnai
     500 g
  • Sūris Mocarela
     100 g
  • Lydytas sūris
     100 g
  • Sviestas
     2 šaukštas (-ai)
  • Pienas
     250 ml
  • Kiaušinis
     2 vnt.
  • Miltai
     1.5 šaukštas (-ai)
  • Kmynai
     1 šaukštas (-ai)
  • Druska
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Svogūnus supjaustykite griežinėliais ir troškinkite keptuvėje su gabalėliu sviesto ant mažos ugnies, kol suminkštės. Suberkite miltus ir išmaišykite. Tada suberkite kmynus, vėl išmaišykite ir sukrėskite paruoštą masę į dubenėlį. Sumaišykite su lydytu sūriu arba varškės kremu, susmulkintu mocarelos sūriu bei kiaušinio ir pieno plakiniu.

Masę sukrėskite į kepimo formą ar indą ir kepkite iki 200 ˚C įkaitintoje orkaitėje apie 30–35 minutes.

Galite patiekti tiek karštą, tiek šaltą.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė