Šventinės sluoksniuotos tuno salotos
-
Paruošimas 30min , Gaminimas 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
bulvės230 g
-
morkos260 g
-
konservuotas tunas200 g
-
mėlynieji svogūnai60 g
-
majonezas120 g
-
konservuoti kukurūzai160 g
-
marinuoti agurkai200 g
-
kiaušiniai3 vnt.
-
pomidoraspapuošimui
-
petražolėpapuošimui
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Instrukcijos
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Bulves, morkos išvirkite pasūdytame vandenyje, nuvarvinkite, atvėsinkite. Morkas, bulves sutarkuokite burokine tarka.
Virtus kiaušinius sutarkuokite burokine tarka.
Majonezą sumaišykite su druska, pipirais.
Tuną išimkite iš indelių, nusausinkite. Mėlynuosius svogūnus smulkiai supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su tunu.
Konservuotus kukurūzus išimkite iš indelio, nusausinkite.
Petražoles nuplaukite, nusausinkite, smulkiai sukapokite.
Marinuotą agurką išimkite iš indelio, nusausinkite ir supjaustykite smulkiais kvadratėliais.
Sluoksniuokite salotas. Į indo dugną dėkite bulvių sluoksnį, po to – morkų sluoksnį, visą paviršių patepkite paruoštu padažu. Ant viršaus dėkite kukurūzų sluoksnį, po jo – sluoksnį tuno su svogūnais. Visą paviršių patepkite paruoštu padažu. Dėkite pjaustytus marinuotus agurkus ir ant viršaus tolygiai pabarstykite tarkuotu kiaušiniu. Pabaikite – ant viršaus pabarstykite smulkintas petražoles ir papuoškite pomidoru. Skanaus.