Sūrio terinas su grybais ir kiaušiniais

  • Paruošimas 40min ,  Gaminimas 50min
  • Vidutinis

Ingredientai

Patiekalo ingredientai:

  • fermentinis sūrys DVARO, 50 proc.
     500 g
  • grietinė (30 proc. riebumo)
     100 g
  • dideli kiaušiniai
     3 vnt.
  • Miltai
     3 valg. šaukšto (-ų)
  • druska ir pipirai
      pagal skonį
  • Stiebelė svogūnų laiškų
     2 vnt.
  • sviestas
     1 valg. šaukšto (-ų)
  • džiuvėsėliai
     2 valg. šaukšto (-ų)

Įdaro ingredientai:

  • pievagrybiai
     500 g
  • svogūnas
     1 vnt.
  • aliejaus
     2 valg. šaukšto (-ų)
  • druska ir pipirai
      pagal skonį
  • džiovinti raudonėliai
     1 valg. šaukšto (-ų)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 7 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Smulkiai supjaustykite pievagrybius, kubeliais susmulkinkite svogūną.

Į keptuvę įpilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir jį pakaitinkite. 

 Pievagrybius pakepinkite kartu su svogūnais, paskaninkite druska, pipirais ir raudonėliais.

 Fermentinį sūrį sutarkuokite dideliame dubenyje, įkrėskite grietinės, įmuškite kiaušinius. Viską gerai išmaišykite. 

 Įberkite miltų, pridėkite smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų. Pagardinkite druska ir pipirais. Dar sykį viską gerai išmaišykite. 

Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais arba išklokite kepimo popieriumi.

 Į kepimo formą dėkite pusę paruoštos masės, tada – grybus ir vėl sluoksnį masės. Kepkite iki 180 ˚C įkaitintoje orkaitėje 50 minučių, nuolat stebėdami, kad terinas neperkeptų. 

 Teriną patiekite supjaustytą griežinėliais kaip užkandį. 

Įvertink, kaip tau patiko receptas *::recipes.rated_title

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.