Sūrio pyragas su mėlynėmis

  • Gaminimas 1h 35min
  • Vidutinis
Sūrio pyragas su mėlynėmis

Ingredientai

Ingredientai pagrindui:

  • Sviestas
     75 g
  • Sausainiai
     200 g

Ingredientai kremui:

  • Želatinos lapeliai
     6 vnt.
  • Natūralios mėlynių sultys
     1 šaukštas (-ai)
  • Plakamoji grietinėlė
     2.5 šaukštas (-ai)
  • Mėlynės
     250 g
  • Kreminis sūris
     600 g
  • Vanilinis cukrus
     1 šaukštelis (-iai)
  • Cukrus
     1 stiklinė (-ės)

Ingredientai papuošimui:

  • Mėlynės
     
  • Mėtos
     

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruoškite pagrindą. Puode ištirpinkite sviestą. Smulkiai sutrinkite sausainius virtuviniu kombainu ar trintuvu.

Sumaišykite sausainius su sviestu ir gerai sutrinkite. Masę dėkite į apvalią 24 cm skersmens formą su nuimamu kraštu (1 grietinėlės sūrio pyragui). Drėgnais pirštais paspauskite pagrindą prie formos dugno. Dėkite formą į šaldytuvą.

Paruoškite įdarą. Želatinos lakštus maždaug 5 minutes pamerkite į šaltą vandenį.

Puode pašildykite mėlynių sultis. Želatinos lakštus išimkite iš vandens ir dėkite į puodą su mėlynių sultimis. Ištirpinkite želatiną, nuimkite puodą nuo ugnies ir leiskite truputį atvėsti.

Atskirame inde išplakite grietinėlę iki standumo.

Mėlynes sutrinkite šakute ir sumaišykite su sultimis.

Kreminį sūrį supilkite į dubenį ir palaikykite kambario temperatūroje. Kai sūris suminkštės, išplakite jį su vaniliniu cukrumi ir cukrumi. Supilkite sultis (želatiną ir smulkintas mėlynes) ir plaktą grietinėlę į sūrio plakinį. Supilkite paruoštą kremą į formą (ant pagrindo) ir palikite šaldytuve mažiausiai keturioms valandoms.

Paruoškite patiekimui. Nuimkite formos kraštus. Padėkite pyragą ant didelės lėkštės ar torto stovo. Papuoškite mėlynėmis ir mėtomis.
Skanaus!

Panašūs receptai

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas