Sumuštiniai su rikotos kremu ir aviečių ir ispaninio šalavijo džemu

  • Paruošimas 5min ,  Gaminimas 15min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • „Toste“ kvietinės duonelės
     4 vnt.
  • rikota
     100 g
  • cukraus pudra
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • žaliosios citrinos sultys
     1 šlakelis (-iai)
  • vanilė
     1 žiupsnelis (-iai)
  • bananas
     1 vnt.

Ingredientai aviečių džemui:

  • šaldytos arba šviežios avietės
     500 g
  • žalioji citrina
     1 vnt.
  • klevų sirupas
     3 valg. šaukštas (-ai)
  • ispaninio šalavijo sėklos
     3 valg. šaukštas (-ai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Ruošiame aviečių džemą. Uogas beriame į keptuvę ir kaitiname maišydami apie 10 minučių, kol uogos suminkštėja ir išleidžia skystį. Įtarkuojame laimo žievelės, įspaudžiame šaukštą laimo sulčių, pilame klevų sirupo ir beriame ispaninio šalavijo sėklas, išmaišome ir pakaitiname viską dar kelias minutes. Nukeliame nuo ugnies ir leidžiame džemui pastovėti apie 15 minučių, kol chia sėklos sugeria skystį ir išbrinksta, o džemas tampa tirštas.

Sumuštiniams reikės kelių šaukštų džemo, o likusį galite supilti į sandarų stiklinį indelį ir laikyti šaldytuve iki 2 savaičių.

Ruošiame rikotos kremą - rikotos sūrį išmaišome su cukraus pudra, laimo sultimis ir vanile.

Ant duonos tepame rikotos kremo, dedame aviečių džemo ir banano griežinėlių. Papildomai galima (bet nebūtina) pabarstyti riešutais, sėklomis, uogomis ir pan. Sumuštiniai nuotraukoje papildomai pagardinti šviežiomis avietėmis ir mėta, kokoso drožlėmis, ispaninio šalavijo sėklomis ir smulkintu juoduoju šokoladu.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!