Sumuštiniai su meduje ir garstyčiose marinuota lašiša

  • Paruošimas 30min ,  Gaminimas 1h 30min
  • Vidutinis

Ingredientai

Agurkai, marinuoti su krienais:

  • cukraus
     4 valg. šaukštas (-ai)
  • acto (12%)
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • vandens
     100 ml
  • agurko
     0.5 vnt.
  • tarkuotų krienų
     2 valg. šaukštas (-ai)

Marinuota lašiša:

  • citrina
     1 vnt.
  • šviežiai spaustų citrinos sulčių
     0.5 valg. šaukštas (-ai)
  • Dižono garstyčių
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • medaus
     2 arbat. šaukštelis (-iai)
  • aliejaus, skirto maisto gaminimui
     3 valg. šaukštas (-ai)
  • druskos
     1 žiupsnelis (-iai)
  • viežiai sumaltų juodųjų pipirų
     1 žiupsnelis (-iai)
  • lašišos nugarinės dalies
     200 g

Patiekti su:

  • traški duonelė
     
  • krapai
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Agurkai, marinuoti su krienais: sumaišykite cukrų, actą ir vandenį. Suplakite viską iki tol, kol cukrus ištirps. Supjaustykite agurką plonais griežinėliais su pjaustymo mandolina arba sūrio pjaustykle. Nuskuskite krienus ir sutarkuokite juos. Sumaišykite agurką ir krienus su acto marinatu. Palikite marinuoti ne mažiau nei 1 valandai, pageidautina netgi nakčiai.

Marinuota lašiša: Sutarkuokite ploną išorinę (turima omeny, kad nebūtų tarkuojama balta vidinė dalis) citrinos žievelę ir išspauskite sultis iš citrinos. Suplakite kartu citrinos sultis, žievelę, garstyčias, medų, aliejų, druską ir pipirus. Supjaustykite lašišą griežinėliais, apytiksliai 3 mm storio, ir uždėkite su virtuviniu teptuku storą garstyčių marinado sluoksnį ant lėkštės. Sudėkite lašišos griežinėlius ant marinado ir uždėkite ant lašišos su virtuviniu teptuku likusį marinadą. Palikite marinuotis kambario temperatūroje 1/2 valandos prieš patiekiant.

Patiekite lašišos griežinėlius su traškia duonele, papuoškite lašišą  marinuotais agurkų griežinėliais ir krapais.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.