Sumuštiniai su garinta menke ir papaja

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Sumuštiniai su garinta menke ir papaja

Ingredientai

Ingredientai:

  • Duona be glitimo Cereale
     4 gabalėlis (-iai)
  • Papaja
     120 g
  • Pomidorai
     2 vnt.
  • Roman salotų lapai
      pagal skonį
  • Svogūnas Shallot
     1 vnt.
  • Menkės filė
     400 g
  • Žaliosioji citrina
     0.5 vnt.
  • Medus
     1 šaukštas (-ai)
  • Alyvuogių aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • Aitrioji raudonoji paprika
      pagal skonį
  • Svogūno laiškai
     4 vnt.
  • Juodieji pipirai
      pagal skonį
  • Druska
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Į dubenėlį išspauskite žaliosios citrinos sultis. Papają supjaustykite mažais kubeliais.

Paruoštus papajos gabaliukus sumaišykite su žaliųjų citrinų sultimis, medumi, 1 arbatiniu šaukšteliu alyvuogių aliejaus ir keliais griežinėliais aitriosios raudonosios paprikos. Pagal skonį pasūdykite druska.

Salotas ir pomidorus gerai nuplaukite, apdžiovinkite. Pomidorus supjaustykite griežinėliais. Svogūną shallot nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Paruoštą papajų masę sumaišykite su svogūnais ir padažu. 

Menkę supjaustykite į 4 dalis. Žuvį pabarstykite druska bei pipirais ir garinkite arba virkite puode mažame kiekyje vandens apie 8 minutes. Tada išimkite žuvį iš puodo ir kol kas atidėkite į šalį.

Duoną paskrudinkite skrudintuvu. Ant duonos riekelių išskleiskite salotų lapus, dėkite pomidorų griežinėlius, šiek tiek papajų mišinio, o ant viršaus – paruoštus žuvies gabaliukus. Papuoškite uždėdami kelis svogūno laiškus.

Pastaba: galite naudoti 8 duonos be gliuteno Cereale riekeles – tada suformuokite suvožtinius.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas