Špinatų salotos su lašiša ir putpelių kiaušiniais

  • Paruošimas 5min ,  Gaminimas 10min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • špinatai
     65 g
  • virti burokėliai
     2 vnt.
  • trumpavaisiai agurkai
     1 vnt.
  • putpelių kiaušiniai
     4 vnt.
  • šviežia lašiša
     120 g
  • alyvuogių aliejus (lašišai)
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • mėtos lapeliai
      keletas
  • baziliko lapeliai
      keletas
  • alyvuogių aliejus (padažui)
     3 valg. šaukštas (-ai)
  • citrinų sultys
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • druska, pipirai
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Lašišą supjaustykite kubeliais, sudėkite ant skardos, pabarstykite pipirais, pašlakstykite aliejumi ir kepkite įkaitintoje iki 180 0C orkaitėje apie 5–7 min. 

Putpelių kiaušinius sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 3–4 minutes. Išvirtus kiaušinius atvėsinkite šaltame vandenyje. Nulupkite juos ir perpjaukite per pusę. 

Virtus burokėlius supjaustykite skiltelėmis, o agurkus – plonais griežinėliais. 

Į dubenėlį supilkite alyvuogių aliejų, citrinų sultis, trintą česnaką, įberkite druskos ir pipirų. Padažą suplakite. 

 Į serviravimo indą dėkite špinatus, lašišą, burokėlius, agurkus, putpelių kiaušinius. Užpilkite padažą ant salotų, papuoškite mėtų ir bazilikų lapeliais.
 

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.