Špinatų salotos su lašiša ir putpelių kiaušiniais

  • Paruošimas 5min ,  Gaminimas 10min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • špinatai
     65 g
  • virti burokėliai
     2 vnt.
  • trumpavaisiai agurkai
     1 vnt.
  • putpelių kiaušiniai
     4 vnt.
  • šviežia lašiša
     120 g
  • alyvuogių aliejus (lašišai)
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • mėtos lapeliai
      keletas
  • baziliko lapeliai
      keletas
  • alyvuogių aliejus (padažui)
     3 valg. šaukštas (-ai)
  • citrinų sultys
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • druska, pipirai
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Lašišą supjaustykite kubeliais, sudėkite ant skardos, pabarstykite pipirais, pašlakstykite aliejumi ir kepkite įkaitintoje iki 180 0C orkaitėje apie 5–7 min. 

Putpelių kiaušinius sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 3–4 minutes. Išvirtus kiaušinius atvėsinkite šaltame vandenyje. Nulupkite juos ir perpjaukite per pusę. 

Virtus burokėlius supjaustykite skiltelėmis, o agurkus – plonais griežinėliais. 

Į dubenėlį supilkite alyvuogių aliejų, citrinų sultis, trintą česnaką, įberkite druskos ir pipirų. Padažą suplakite. 

 Į serviravimo indą dėkite špinatus, lašišą, burokėlius, agurkus, putpelių kiaušinius. Užpilkite padažą ant salotų, papuoškite mėtų ir bazilikų lapeliais.
 

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!