Špinatų salotos su grilyje keptomis cukinijomis ir žaliaisiais smidrais

  • Paruošimas 15min ,  Gaminimas 15min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • mažos cukinijos
     2 vnt.
  • žalieji smidrai
     2 pundelis (-iai)
  • „baby“ špinatai
     150 g
  • aliejus
     2 valg. šaukštas (-ai)

Užpilui:

  • alyvuogių aliejus
     6 valg. šaukštas (-ai)
  • cirtinos sultys
     0,5 vnt.
  • grūdėtosios garstyčios
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • medus
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Cukinijas nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Žaliuosius smidrus nuplaukite ir pašalinkite kietus galiukus. Kad būtų patogiau kepti žaliuosius smidrus, susmeikite juos po kelis su mediniais smeigtukais ir apšlakstykite aliejumi. Dideliame dubenyje išmaišykite cukinijas su šaukštu aliejaus. Daržoves pagardinkite druska ir pipirais. 

Pasiruoškite grilį ir apkepkite cukinijas ant vidutinės ugnies po 3–4 min. iš abiejų pusių. Žaliuosius smidrus kepkite po 3 min. iš abiejų pusių. 

Dubenėlyje išmaišykite citrinos sultis, garstyčias ir aliejų. Dėkite į serviravimo indą nuplautus ir nusausintus špinatus, iškeptas daržoves. Užpilkite paruoštu užpilu. Skanaus!
 

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.