Spagečiai su karštai rūkyta skumbre

  • Paruošimas 20min ,  Gaminimas 20min
  • Vidutinis

Ingredientai

Ingredientai:

  • Makaronai spageti be gliuteno ,,ICA"
     120 g
  • Kiaušinių tryniai
     2 vnt.
  • Tarkuotas parmezano sūris
     40 g
  • Karštai rūkyta skumbrė
     1 vnt.
  • Svogūnas
     0,5 vnt.
  • Česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • Šviežias rozmarinas
     1 šakelė (-ės)
  • Alyvuogių aliejus
      šlakelis (-iai)
  • Pipirai
      pagal skonį
  • Citrina (pateikimui)
     0,25 vnt.
  • Gražgarstės (pateikimui)
     1 sauja (-os)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės.

Skumbrę išdorokite: nulupkite odą, išimkite kaulus.

Į vidutinio dydžio keptuvę įpilkite šlaką alyvuogių aliejaus. Keptuvę pastatykite ant vidutinės kaitros, suverskite susmulkintus svogūnus ir įberkite šiek tiek pipirų. Kol kepa svogūnai, sukapokite rozmariną ir česnakus.

Po 2 minučių arba iškart po to, kai svogūnai taps perregimi, į keptuvę sudėkite rozmariną, česnaką ir skumbrės gabaliukus. Kepkite dar 2 minutes.

Dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius ir parmezaną – tai bus jūsų karbonariškas padažas. Jei norite, kad jis būtų kiek „šlapesnis“, įpilkite šlaką pieno.

Nukoškite makaronus ir suverskite juos į keptuvę prie paruoštos skumbrės.

Kelioms sekundėms nuimkite keptuvę nuo viryklės ir išmaišykite. Supilkite į makaronus kiaušinių trynių plakinį ir gerai išmaišykite, kad visi makaronai tolygiai juo pasidengtų. Dėkite atgal ant viryklės ir atsargiai kaitinkite nuolat maišydami, kad nepasidarytų kiaušinienė.

Tuomet dėkite patiekalą į serviravimo lėkštę, pabarstykite tarkuotu parmezanu, pašlakstykite citrinų sultimis ir kanai pagardinkite pipirais.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.