Spagečiai su karštai rūkyta skumbre

  • Gaminimas 40min
  • Vidutinis
Spagečiai su karštai rūkyta skumbre

Ingredientai

Ingredientai:

  • Makaronai spageti be glitimo ,,ICA"
     120 g
  • Kiaušinių tryniai
     2 vnt.
  • Tarkuotas kietasis sūris
     40 g
  • Karštai rūkyta skumbrė
     1 vnt.
  • Svogūnas
     0.5 vnt.
  • Česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • Šviežias rozmarinas
     1 vnt.
  • Alyvuogių aliejus
      šlakelis (-iai)
  • Pipirai
      pagal skonį
  • Citrina (pateikimui)
     0.25 vnt.
  • Gražgarstės (pateikimui)
     1 sauja (-os)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės.

Skumbrę išdorokite: nulupkite odą, išimkite kaulus.

Į vidutinio dydžio keptuvę įpilkite šlaką alyvuogių aliejaus. Keptuvę pastatykite ant vidutinės kaitros, suverskite susmulkintus svogūnus ir įberkite šiek tiek pipirų. Kol kepa svogūnai, sukapokite rozmariną ir česnakus.

Po 2 minučių arba iškart po to, kai svogūnai taps perregimi, į keptuvę sudėkite rozmariną, česnaką ir skumbrės gabaliukus. Kepkite dar 2 minutes.

Dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius ir tarkuotą kietąjį sūrį – tai bus jūsų karbonariškas padažas. Jei norite, kad jis būtų kiek „šlapesnis“, įpilkite šlaką pieno.

Nukoškite makaronus ir suverskite juos į keptuvę prie paruoštos skumbrės.

Kelioms sekundėms nuimkite keptuvę nuo viryklės ir išmaišykite. Supilkite į makaronus kiaušinių trynių plakinį ir gerai išmaišykite, kad visi makaronai tolygiai juo pasidengtų. Dėkite atgal ant viryklės ir atsargiai kaitinkite nuolat maišydami, kad nepasidarytų kiaušinienė.

Tuomet dėkite patiekalą į serviravimo lėkštę, pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu, pašlakstykite citrinų sultimis ir kanai pagardinkite pipirais.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė