Salotos su keptu tofu, morkomis ir avinžirniais

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 20min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • tofu
     150 g
  • aliejus
     3 valg. šaukštas (-ai)
  • avižiniai miltai
     100 g

Veganiškam „kiaušiniui“:

  • malti linų sėmenys
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • vanduo
     3 valg. šaukštas (-ai)

Marinatui:

  • alyvuogių aliejus
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • citrinų sultys
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • „Cajun“ prieskonių mišinys
     4 valg. šaukštas (-ai)

Salotoms:

  • virti avinžirniai
     200 g
  • morkos
     3 vnt.
  • krapai
     1 pundelis (-iai)
  • ridikėliai
     2 vnt.
  • žirnelių ankštys
     150 g

Užpilui:

  • alyvuogių aliejus
     3 valg. šaukštas (-ai)
  • citrinų sultys
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • česnakas
     3 skiltelė (-ės)
  • druska
     0,5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • juodieji pipirai
     1 arbat. šaukštelis (-iai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 3 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pasigaminkite marinatą. Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinų sultis ir „Cajun“ prieskonių mišinį. Tofu gabalėlius apipilkite marinatu ir palaikykite per naktį.

Dubenyje sumaišykite linų sėmenis su vandeniu.
 

Imkite iš marinato tofu kubelius, apvoliokite veganiškame „kiaušinyje“, avižiniuose miltuose ir dėkite į įkaitintą su aliejumi keptuvę. Apkepkite tofu, kol gražiai apskrus. 

Į serviravimo indą dėkite virtus avinžirnius, nuskustas ir išilgai, labai plonai supjaustytas morkas, kapotus krapus, ridikėlius, supjaustytas žirnelių ankštis. 

Pasigaminkite užpilą. Dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų su citrinų sultimis, išspauskite česnaką, pagardinkite druska ir pipirais. Viską išmaišykite ir užpilkite ant salotų.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.