Skrudinti avinžirniai su smulkinta aitriąja paprika ir avokadų padažu

  • Paruošimas 20min ,  Gaminimas 20min
  • Vidutinis

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • ryžių
     4 porcija (-os)

Avinžirniams:

  • 2 skardinės virtų avinžirnių
     380 g
  • aliejaus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • anakardžių riešutų
     70 g
  • druskos
     1 žiupsnelis (-iai)

Avokadų padažui:

  • avokadų
     2 vnt.
  • žaliosios citrinos
     0.5 vnt.
  • natūralaus jogurto
     50 ml
  • česnako
     1 skiltelė (-ės)
  • druskos
     1 žiupsnelis (-iai)
  • pipirų
     1 žiupsnelis (-iai)

Daržovėms:

  • pomidorų
     2 vnt.
  • raudonoji paprika
     1 vnt.
  • salotų
     2 gūžė (-ės)
  • aliejaus
     0.5 valg. šaukštas (-ai)
  • žaliosios citrinos
     0.5 vnt.
  • kalendros
     1 ryšulėlis (-iai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Išvirkite ryžius pagal nurodymus ant pakuotės.

Avinžirniai: 

kiaurasamtyje nusunkite avinžirnius ir perliekite juos vandeniu.

Avokadų padažas: 

perpjovę avokadus išimkite iš jų kauliukus, išgremžkite minkštimą ir sutrinkite, tyrę apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis, apipilkite jogurtu, išspauskite česnaką. Pagardinkite druska ir pipirais.

Daržovės: 

supjaustykite pomidorus mažais kubeliais. Perpjovę papriką perpus, išvalykite sėklas ir sukapokite. Supjaustykite gūželę salotų. Apšlakstykite aliejumi, išspauskite žaliųjų citrinų sulčių, pagardinkite druska ir pipirais.

Paskrudinkite avinžirnius su aliejumi keptuvėje, kol įgaus auksinę spalvą, apibarstykite riešutais ir aitriosios paprikos dribsniais. Pagardinkite druska.

Patiekdami avinžirnius patiekite avokadų padažą su riešutais ir daržovėmis. Papuoškite kalendra.

Patarimas:

Patiekalą galite pagardinti šlakeliu saldaus aitriosios paprikos padažo.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.