Skrudinti avinžirniai su smulkinta aitriąja paprika ir avokadų padažu

  • Gaminimas 40min
  • Vidutinis
Skrudinti avinžirniai su smulkinta aitriąja paprika ir avokadų padažu

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • ryžiai
      4 porcijos

Avinžirniams:

  • virti avinžirniai
     380 g
  • aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • anakardžių riešutai
     70 g
  • druska
     1 žiupsnelis

Avokadų padažui:

  • avokadas
     2 vnt.
  • žalioji citrina
     0.5 vnt.
  • natūralus jogurtas
      50 ml.
  • česnakas
     1 vnt.
  • druska
     1 žiupsnelis
  • pipirai
     1 žiupsnelis

Daržovėms:

  • pomidorai
     2 vnt.
  • raudonoji paprika
     1 vnt.
  • salotos
      2 vnt.
  • aliejus
     0.5 šaukštas (-ai)
  • žalioji citrina
     0.5 vnt.
  • kalendra
      ryšulėlis

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Išvirkite ryžius pagal nurodymus ant pakuotės.

Avinžirniai: 

Kiaurasamtyje nusunkite avinžirnius ir perliekite juos vandeniu.

Avokadų padažas: 

Perpjovę avokadus išimkite iš jų kauliukus, išgremžkite minkštimą ir sutrinkite, tyrę apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis, apipilkite jogurtu, išspauskite česnaką (1 skiltelė). Pagardinkite druska ir pipirais.

Daržovės: 

supjaustykite pomidorus mažais kubeliais. Perpjovę papriką perpus, išvalykite sėklas ir sukapokite. Supjaustykite gūželę salotų. Apšlakstykite aliejumi, išspauskite žaliųjų citrinų sulčių, pagardinkite druska ir pipirais.

Paskrudinkite avinžirnius su aliejumi keptuvėje, kol įgaus auksinę spalvą, apibarstykite riešutais ir aitriosios paprikos dribsniais. Pagardinkite druska.

Patiekdami avinžirnius patiekite avokadų padažą su riešutais ir daržovėmis. Papuoškite kalendra.

Patarimas:

Patiekalą galite pagardinti šlakeliu saldaus aitriosios paprikos padažo.

Panašūs receptai