Šiltos avinžirnių salotos su baklažanais ir kuminu

  • Gaminimas 20min
  • Lengvas
Šiltos avinžirnių salotos su baklažanais ir kuminu

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • konservuoti avinžirniai
     400 g
  • baklažanas
     1 vnt.
  • saulėje džiovinti pomidorai
      40 g.
  • raudonasis svogūnas
     1 vnt.
  • alyvuogių aliejus
      100 g.
  • petražolės
      0.5 ryšulėlio
  • kalendra
      0.5 ryšulėlio
  • druska
      pagal skonį
  • juodieji pipirai
      pagal skonį

Padažui reikės:

  • kumino sėklos
     2 šaukštas (-ai)
  • raudonosios paprikos (džiovintos)
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • česnakas
     1 vnt.
  • citrina
     1 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     50 g
  • druska
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Šiose salotose pakeptas baklažanas puikiai tinka su avinžirniais ir sukuria nuostabų skonį viename kasnyje. Prieskoniai bei žolelės paprastą baklažaną pavers egzotišku patiekalu.

Baklažaną supjaustykite kubeliais, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite aliejuje, kol dailiai paruduos ir suminkštės, apie 8–10 min.

Į dubenį sudėkite avinžiirnius, baklažano gabalėlius, smulkiai supjaustytus saulėje džiovintus pomidorus, kapotą raudonąjį svogūną, petražoles ir kalendras.

Išspauskite citrinos sultis ir sumaišykite visas padažo sudedamàsias dalis (česnako dėkite 4 skilteles). Šiuo užpilu paskaninkite salotas. Skanaus!

Panašūs receptai

Kepti, įdaryti avokadaI

30min • Lengvas