Šiltos avinžirnių salotos su baklažanais ir kuminu

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 10min
  • Lengvas

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • konservuotų avinžirnių
     400 g
  • baklažano
     1 vnt.
  • saulėje džiovintų pomidorų
     40 g
  • nedidelio raudonojo svogūno
     1 vnt.
  • alyvuogių aliejaus
     100 g
  • petražolių ir kalendrų
     1 ryšulėlis (-iai)
  • druskos
      pagal skonį
  • juodųjų pipirų
      pagal skonį

Padažui reikės:

  • kuminų sėklų
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • džiovintos raudonosios paprikos
     0.25 arbat. šaukštelis (-iai)
  • česnako
     4 skiltelė (-ės)
  • citrinos sulčių
     1 vnt.
  • alyvuogių aliejaus
     50 g
  • druskos
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Šiose salotose pakeptas baklažanas puikiai tinka su avinžirniais ir sukuria nuostabų skonį viename kasnyje. Prieskoniai bei žolelės paprastą baklažaną pavers egzotišku patiekalu.

Baklažaną supjaustykite kubeliais, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite aliejuje, kol dailiai paruduos ir suminkštės, apie 8–10 min.

Į dubenį sudėkite avinžiirnius, baklažano gabalėlius, smulkiai supjaustytus saulėje džiovintus pomidorus, kapotą raudonąjį svogūną, petražoles ir kalendras.

Sumaišykite visas padažo sudedamàsias dalis ir šiuo užpilu paskaninkite salotas. Skanaus!

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.