Silkė su obuoliais ir datulėmis

  • Paruošimas 5min ,  Gaminimas 15min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • silkė
     200 g
  • raudonas obuolys
     0,5 vnt.
  • datulės
     3 vnt.
  • česnakų laiškai
      keletas
  • valgomojo svogūnėlio (shallot)
     1 vnt.

Ingredientai padažui:

  • majonezas
     0,5 valg. šaukštas (-ai)
  • grietinė
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • karis
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • pipirai
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Silkes ir obuolį supjaustykite ~ 1 cm dydžio gabaliukais, datules – griežinėliais.

Į stiklinius indelius sudėkite silkes, obuolius ir datules. Sumaišykite visus padažo ingredientus ir užpilkite ant silkių.

Ant viršaus pabarstykite smulkintų česnakų laiškų ir plonais žiedeliais pjaustyto svogūno.

Skanaus!

1 patarimas. Grietinę galite pakeisti jogurtu.
2 patarimas. Naudokite mažesnio riebumo majonezą.
3 patarimas. Jei norite pikantiškesnio skonio, galite pridėti
aštrių pipirų.

Įvertink, kaip tau patiko receptas *::recipes.rated_title

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.