Silkė su obuoliais ir datulėmis

  • Paruošimas 5min ,  Gaminimas 15min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • silkė
     200 g
  • raudonas obuolys
     0,5 vnt.
  • datulės
     3 vnt.
  • česnakų laiškai
      keletas
  • valgomojo svogūnėlio (shallot)
     1 vnt.

Ingredientai padažui:

  • majonezas
     0,5 valg. šaukštas (-ai)
  • grietinė
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • karis
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • pipirai
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Silkes ir obuolį supjaustykite ~ 1 cm dydžio gabaliukais, datules – griežinėliais.

Į stiklinius indelius sudėkite silkes, obuolius ir datules. Sumaišykite visus padažo ingredientus ir užpilkite ant silkių.

Ant viršaus pabarstykite smulkintų česnakų laiškų ir plonais žiedeliais pjaustyto svogūno.

Skanaus!

1 patarimas. Grietinę galite pakeisti jogurtu.
2 patarimas. Naudokite mažesnio riebumo majonezą.
3 patarimas. Jei norite pikantiškesnio skonio, galite pridėti
aštrių pipirų.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.