Sidabrinis kuprys su morkų koše ir žirneliais

  • Paruošimas 15min ,  Gaminimas 25min
  • Vidutinis

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • gabaliukų po 150 g sidabrinio kuprio
     4 vnt.
  • druskos ir pipirų
      pagal skonį
  • morkų
     400 g
  • šaldytų žirnelių
     250 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Sidabrinį kuprį nuskuskite ir supjaustykite riekelėmis. Pabarstykite druska, pipirais ir palikite šaltai marinuotis 5–10 min. Tuomet pašaukite į iki 180 0C įkaitintą orkaitę 15–20 min.

Morkas nuskuskite ir virkite, kol suminkštės. Tuomet sutrinkite elektriniu trintuvu. Įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite. Šaldytus žirnelius virkite pasūdytame vandenyje 2 min. Į gilesnį pusdubenį sukrėskite morkų masę. Ant jos suberkite žirnelius. Ant viršaus dėkite keptą žuvį.

Skanaus!

Patarimas. Morkų košę galite paskaninti sviestu arba grietinėle.

Patarimas. Žuvį galite kepti nepjaustytą. Prieš tai ją pamarinuokite bent 20 min.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.