Shallot svogūnų ir citrinų pagardas

  • Gaminimas 1h 30min
  • Lengvas
Shallot svogūnų ir citrinų pagardas

Ingredientai

Ingredientai:

  • Citrina
     2 vnt.
  • Svogūnas Shallot
     500 g
  • Auksinės razinos
     200 g
  • Medus
     500 g
  • Baltasis actas
     50 ml
  • Druska
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Kardamonas
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Aitriosios paprikos milteliai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Šaldyti juodieji serbentai
     100 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Citrinas kruopščiai nuplaukite. Išspauskite sultis, o citrinų žieveles supjaustykite kuo smulkesniais kubeliais. Į dubenėlį supilkite citrinų sultis ir suberkite supjaustytas žieveles bei susmulkintus svogūnus.

Į didelį prikaistuvį suverskite citrinų ir svogūnų masę bei visus likusius ingredientus. Užvirkite. Maišykite, kol ištirps medus. Tada sumažinkite ugnį ir toliau virkite ant silpnos ugnies retsykiais pamaišydami apie 1–1 ½ valandos, kol masė sutirštės.

Šaukštu dėkite pagardą į stiklinius indus ir laikykite šaldytuve iki 2 savaičių.

Panašūs receptai

Gvakamolė

30min • Lengvas

Šokoladinis padažas

15min • Lengvas

Rabarbarų čatnis

45min • Vidutinis

Fetos padažas

20min • Lengvas