„Čia pigu“ receptas: Šalta trinta agurkų sriuba

  • Paruošimas 25min ,  Gaminimas 25min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • ilgavaisiai agurkai
     3 vnt.
  • kefyras
     800 ml
  • krapai
     25 g
  • svogūnų laiškai
     50 g
  • petražolės
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • garstyčios
     2 arbat. šaukštelis (-iai)
  • citrinos sultys
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • druska
     1 žiupsnelis (-iai)
  • varškės sūris
     120 g
  • bulvės
     600 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Agurkus, krapus, svogūnus ir petražoles nuplaukite ir susmulkinkite. Kelis šaukštus kapotų svogūnų atidėkite patiekimui. Į didelį dubenį supilkite kefyrą, suberkite supjaustytus agurkus, svogūnų laiškus, krapus, petražoles. Įkrėskite šaukštelį garstyčių, supilkite citrinos sultis, pagardinkite druska. Sriubą sutrinkite iki vientisos masės. Dėkite į šaldytuvą. 

 Bulves nuskuskite ir virkite sūdytame vandenyje, kol suminkštės. Vandenį nupilkite. 

Prieš patiekdami šaltą agurkų sriubą, užbarstykite trupinto varškės sūrio. Sriubą patiekite su virtomis bulvėmis.
 

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!